Articole vestimentare fără documente de proveniență

articole vestimentare contrafăcute

articole vestimentare contrafăcute

Un bărbat de 43 de ani este cercetat pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Poliţiştii brăileni au descoperit peste 260 de articole vestimentare în maşina pe care o conducea, pentru care nu deţinea acte de provenienţă.

Pe 18 februarie, la ora 13.50, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică Brăila l-au oprit în trafic, pe un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din judeţul Vrancea. Bărbatul transporta cu un vehicul, pe Şoseaua de Centură a municipiului Brăila, mai multe articole vestimentare ce purtau inscripţii şi înscrisuri ale unor mărci înregistrate şi pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că bunurile aparţin unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti, fiind ridicate în vederea confiscării 263 de articole vestimentare, dintre care 50 de articole purtau inscripţii şi înscrisuri ale unor mărci înregistrate.

Reprezentantul societăţii comerciale a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Exit mobile version