Arsenal de articole pirotehnice descoperite in locuinta unui barbat din Ianca

Vineri, 15 decembrie 2017, conform planului de actiune “Foc de Artificii 2017- 2018”, lucratorii de politie din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substante periculoase Braila, au efectuat, in baza unui  mandat emis de catre Judecatoria Faurei, o perchezitie la locuinta unui cetatean, in varsta de 43 ani, din orasul Ianca.

Cu ocazia efectuarii perchezitiei, intr-o dependinta a locuintei acestuia au fost identificate urmatoarele articole pirotehnice: 11940 bucati de petarde cu un foc marca Piccolo Corsair; 1530 bucati de petarde cu trei focuri marca Corsair; 10 baterii de artificii Red Rebel cu cate 19 focuri; 9 baterii de artificii ,,Lampa lui Aladin” cu cate 7 focuri; o baterie de artificii Gold cu 13 focuri; 7 baterii de artificii marca ,,100 de trandafiri” cu 25 focuri; 4 baterii de artificii marca ,,Light Night” cu 36 de focuri; o baterie de artificii marca ,,Blue” cu 30 focuri; 11 baterii de artificii ,,Red and Black” cu 25 focuri.

Articolele pirotehnice identificate au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. Aceste articole pirotehnice sunt din categoriile F2 si F3 si este interzisa orice operatiune efectuata cu acestea de catre persoanele fizice neautorizate.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de operatiuni fara drept cu articole pirotehnice.

Exit mobile version