„Argonautas” – legenda „Lânii de aur”, un spectacol propus pentru marți seară, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Brăila

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative Brăila aduce în fața publicului una dintre cele mai frumoase povești din mitologia greacă – Legenda argonauților și a Lânii de aur, spusă de șapte actori români și șase actori coreeni. Este vorba despre spectacolul „Argonautas” de Darko Lukic, regia Mihai Constantin Ranin, o coproducție a Teatrulul „Tony Bulandra” Târgoviște, instituție ce are proiecte tot mai ambițioase, și Asociația Teatrelor din Coreea. Spectacolul „Argonautas” se va juca marţi, 26 septembrie, de la ora 18.00, la Sala Mare. Bilete se găsesc pe site-ul www.blt.ro sau la agenția teatrală.

„Argonautas” este o revalorizare a expediției argonauților, cei 50 de eroi care l-au însoțit pe Iason și care, cu 50 de ani înainte de războiul Troiei, au plecat în căutarea Lânii de Aur. Spectacolul este o metaforă pentru odiseea omului modern care pleacă în căutarea unui loc pe care să-l poată numi acasă și unde să se poată exprima liber, fără constrângeri sociale sau culturale.

„Argonautas” a avut premiera pe 3 iunie 2023, s-a jucat de două ori acasă, la Târgoviște, a călătorit apoi la Festivalul Național al Teatrelor din Coreea de Sud (Jeju Island, 20 iunie 2023), iar pe 26 septembrie 2023 spectacolul vine pe scena Teatrului ”Maria Filotti” din Brăila.

Distribuție: Mircea Silaghi, Andreea Tănase, Oana Marcu, Radu Câmpean, Euiryeong Lee, Cristian Olaru, Hyeonggun Kim, Alex Iezdimir, Sanghoon Kang, Eunju Lee, Taeyoon Kim, Marie Shim, Liviu Cheloiu.

Exit mobile version