Actualitate

Arestați preventiv pentru viol și complicitate la viol

Arestați preventiv pentru viol și complicitate la viol

Un bărbat suspectat că a violat în mod repetat o fetiţă, în ultimii doi ani, încă de când aceasta avea 8 ani, a fost arestat de către magistraţii din Brăila. Şi o femeie care avea minora în grijă a fost arestată.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, cele două persoane au fost arestate preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol în formă continuată, dar şi pentru coruperea sexuală a minorilor.

La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, arestarea preventivă a doi inculpaţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol în formă continuată, respectiv a infracţiunii de complicitate la viol în forma continuată.

Cererea a fost admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, dispunându-se arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pe o perioadă de 30 zile.

Din materialul probator administrat, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada toamna anului 2018-09.12.2020, la diferite intervale de timp, în două imobile de pe raza municipiului Brăila, un inculpat a întreţinut acte sexuale cu o minoră, în vârstă de 10 ani în prezent, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa, precum şi de starea de constrângere morală în care se afla din cauza autorităţii exercitate de celălalt inculpat, persoană de sex feminin, în îngrijirea şi ocrotirea căreia se afla. Aceasta din urmă, în schimbul promisiunii şi oferirii de dulciuri si sume de bani modice primite de la inculpat, a determinat-o şi a încurajat-o pe minoră să suporte şi să întreţină acte sexuale cu acesta. În acelaşi scop al convingerii şi indicării modului de realizare, cei doi inculpaţi au întreţinut raporturi şi acte sexuale în prezenţa minorei.

Cu privire la cei doi inculpaţi a fost exercitată acţiunea penală şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea sexuală a minorilor, prev. de art. 221 alin.3 Cod penal. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. Precizăm că punerea în mişcarea a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Cod de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •