Actualitate

APROAPE 200 DE FIRME CONTROLATE, PENTRU SIGURANȚA FEROVIARĂ

APROAPE 200 DE FIRME CONTROLATE, PENTRU SIGURANȚA FEROVIARĂ

Miercuri, 4 martie, polițiștii de la transporturi ai celor 8 secții regionale și ai Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au acționat pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile de componente de la infrastructura feroviară.

Peste 400 de polițiști de la transporturi și colegi de la alte structuri, sprijiniți de angajați feroviari, au controlat 199 de firme ce au ca obiect de activitate colectarea de deșeuri de metale feroase și neferoase.

În urma neregulilor constatate, au fost indisponibilizate 1.323 de kilograme de deșeuri feroase și 3 kilograme de deșeuri din cupru.

Alte 93 de firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare, au fost controlate.

Pentru prevenirea riscurilor din acest domeniu, polițiștii au cooperat cu CFR, fiind transmise informări pentru a fi luate măsuri de prevenire a furturilor și au fost efectuate peste 130 de instruiri cu personalul feroviar.

Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 5 infracțiuni (dintre care 4 economice) și au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale, de peste 55.000 de lei.

Sute de persoane au fost legitimate și verificate. 11 sunt  cercetate în cadrul unor dosare penale, 4 fiind reținute, 3 arestate preventiv, iar împotriva uneia s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul S.R.P.T. Craiova au efectuat un control la un centru de colectare deșeuri feroase. Din evidențe a rezultat că un reprezentant al societății comerciale ar fi depus, în perioada 2018-2019, 34.292 kg. de deșeuri feroase, pentru care ar fi încasat 30.000 de lei, declarând în fals că acestea provin din gospodăria proprie, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe venit. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Un alt caz de evaziune fiscală a fost cercetat de polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mehedinți din cadrul S.R.P.T. Craiova. A fost efectuat un control la un centru de colectare deșeuri feroase din Drobeta Turnu-Severin. Aici, polițiștii au constatat că un reprezentant al firmei, în anul 2019, ar fi colectat 18.920 kg. de fier vechi de la mai multe persoane, în valoare de 20.000 de lei. Marfa ar fi valorificat-o la o firmă, declarând în fals că provine din gospodăria sa, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat.     

Polițiștii au depistat o persoană bănuită de sustragerea, la data de 1 martie 2020, a 20 metri cablu de alimentare cu energie electrică, din cupru și aluminiu, în zona km. feroviar 115+200. Bărbatul, de 38 de ani, ar mai fi sustras încă 19 metri din același cablu, în lunile ianuarie și februarie ale acestui an. S-au găsit și ridicat 3 kg. de cupru rezultat din sustragerea cablului. Bărbatul este cercetat pentru furt calificat.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •