Apel la sustinerea agricultorilor si pentru o campanie decenta

Apel la sustinerea agricultorilor si pentru o campanie decenta
Apel la sustinerea agricultorilor si pentru o campanie decenta

Secretarul general al Partidului Mişcarea Agricultorilor, brăileanul Marcel Cucu, a trimis o scrisoare deschisă către preşedintele României, Traian Băsescu. Marcel Cucu, care este și candidat la alegerile europarlamentare din 25 mai pe listele Alianței Naționale a Agricultorilor, își exprimă în scrisoarea adresată lui Traian Băsescu susținerea partidului pe care îl reprezintă pentru reformarea clasei politice românești, dar, totodată solicit acestuia sprijin pentru agricultura românească.

Redăm mai jos scrisoarea semnată de liderul Mișcării Agricultorilor din România, Marcel Cucu.

Stimate D-le Președinte,

Împărtășim, cu toată convingerea, opinia Dvs. cu privire la necesitatea primenirii clasei politice din România, exprimată cu ocazia unei emisiuni televizate, cu precizarea că v-ați oprit doar la PMP, ca un exemplu de început a acestui proces.

Vă informăm că tot recent, cu doar ceva timp înainte de apariția PMP, a fost constituită o altă formațiune politică, Mișcarea Agricultorilor din România – MAR, destinată promovării și susținerii politicilor în domeniul agriculturii și spațiului rural, dar și îmbunătățirii climatului politic în România, prin promovarea omului politic decent, incorupt și incoruptibil, departe de mediul actual, dominat de corupție și infracționalitate la cel mai înalt nivel.

De ce am considerat ca este necesar un asemenea proiect politic, în care s-au implicat foarte mulți români fără experiență politică? Pentru că populația rurală trece prin una din cele mai negre perioade din existența sa. Mare parte a ales să plece la muncă în străinătate, abandonându-și familiile, din lipsa oricărei posibilități de existență decentă. Tineretul rural recurge la abandonul școlar și nu are posibilități de a parcurge etape medii și superioare în învățământ: doar 16% ajung la studii liceale și doar 2% ajung să termine studii superioare – un adevărat dezastru educațional național. Populația rurală, îmbătrânită, nu beneficiază de asistență sanitară decentă. Situația aceasta, ascunsă opiniei publice, convine clasei politice actuale, în manevrele de manipulare electorală, cu mici, sacoșe, găleți și alte asemenea.
Pentru că potențialul agricol al României, după unele studii, poate asigura hrana a peste 80 milioane de oameni, iar România importă în prezent, peste jumatate din principalele alimente necesare asigurării hranei populației.

Pentru că întreaga industrie constructoare de mașini și echipamente destinate agriculturii românești, a fost distrusă, iar banii europeni pentru investiții românești, se întorc în industria europeană, pentru a susține locuri de munca și nu într-o industrie specializată în România.
Pentru că o inițiativă de fiscalizare a activității din agricultură, este cel puțin aberantă. Un agricultor impozabil, cu două hectare și patru membri de familie, ar trebui să trăiască pe un venit net pe persoană de 45 lei/lună.

Pentru că infracționalitatea și corupția, la vârful clasei politice actuale, este mai mult decât îngrijorătoare. Pentru că preocuparea esențială a politicienilor români, la cel mai înalt nivel, o reprezintă răfuiala politică și nu politica de dezvoltare și progres a României.
Iată, d-le Președinte, doar câteva din motivele care au stat la baza demarării acestui proiect politic. Din pacate, unele prevederi legale aberante, cum este obligația de a strânge un numar de 200 de mii de semnături de susținere la alegerile europarlamentare, au obligat noul partid să se alieze pentru atingerea obiectivului de participare, constituindu-se Alianța Naționala a Agricultorilor – ANA.

Prezenta scrisoare este una informală, pentru a completa, cu voia Dvs., argumentația utilizată în susținerea opiniei de primenire a clasei politice românești.

Cu stimă, Marcel Cucu – Secretar general MAR.

Marcel Cucu a inițiat și o invitație tuturor partidelor din Brăila pentru o întâlnire la un dialog preliminar, în intenția de a stabili eventuale reguli de promovare a proiectelor și politicilor fiecărei formațiuni politice.

Exit mobile version