Anul trecut, în județul Brăila au avut loc 67 accidente rutiere grave. 27 de persoane au decedat anul trecut în accidente rutiere

Siguranţa circulaţiei pe drumurile publice a constituit o altă prioritate a activităţii desfaşurate de I.P.J. Brăila în anul 2022, se arată în raportul de evaluare a activității instituției. Pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, s-au organizat şi executat 1.020 de acţiuni şi controale. În perioada de referință, au fost constatate 701 infracţiuni, dintre care 327 la regimul rutier şi aplicate 25.469 desancţiuni contravenţionale, dintre care 24.770 la O.U.G. nr. 195/2002.

În anul 2022, la nivelul județului Brăila, s-au produs 67 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 27 de persoane, rănirea gravă a 51 de persoane și rănirea ușoară a altor 37. Comparativ cu perioada similară a anului 2021, se observă o ușoară scădere a indicatorilor de analiză.

În ceea ce privește principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave, acestea sunt indisciplina pietonală, abaterile săvârșite de bicicliști în sensul circulației pe drumurile publice sub influența alcoolului, sau neechiparea bicicletei cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizante, viteza neadaptată la condițiile de drum și depășirea neregulamentară.

Exit mobile version