Actualitate

Anul școlar începe în condiții dificile, dar inspectorul școlar general, Viorel Botea dă asigurări că s-au luat toate măsurile pentru sănătatea elevilor și cadrelor didactice

Anul școlar începe în condiții dificile, dar inspectorul școlar general, Viorel Botea dă asigurări că s-au luat toate măsurile pentru sănătatea elevilor și cadrelor didactice

Inspectorul școlar general Viorel Boteaa declarat că școlile din județ sunt pregătite pentru începerea anului școlar și că, urmare a bunei colaborări a ISJ Brăila cu primăriile din județ, toate școlile vor avea măști pentru elevi din stocurile de măști pe care le au primăriile, stocuri ce acoperă necesarul pe o aproape lună, atât pentru elevi și cadrele didactice.

Viorel Botea spune că atât Inspectoratul Școlar Județean, cât și conducerile unităților de învățământ din județ au luat toate măsurile pentru ca noul an școlar să se deschidă în condiții de siguranță pentru elevi și cadre didactice.

Este important să învățăm din situațiile dificile apărute în domeniul medical în contextul pandemiei de coronavirus, când toată lumea s-a concentrat pe a avea grijă de pacienți și mai puțin pe a avea grijă de medici și asistente, iar consecințele au fost unele dure” a spus Viorel Botea.

Inspectorul Școlar general a mai declarat că Brăila este unul dintre puținele județe din țară care a organizat concursuri pentru angajări pe perioadă determinată pentru personal nedidactic, în așa fel, încât să nu existe niciun fel de probleme privind respectarea normelor igienico-sanitare la începutul noului an școlar. Aceste angajări s-au făcut la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie, cu respectarea legii.

La organizarea concursurilor de angajări am avut grijă să ne încadrăm în bugetul unităților școlare, care știm că nu întotdeauna este îndestulător, pentru că, dacă ne referim la costul standard per elev, acesta nu acoperă întotdeauna necesarul financiar al școlilor. Am pregătit școlile cu măști, cu dezinfectanți. Am solicitat colegilor directori să facă toate demersurile necesare, în așa fel, încât orarul copiilor și al profesorilor să respecte normele igienico-sanitare pe care Ministerul Sănătății și Ministerul Educației le-au transmis și invit colegii să aibă mare grijă și mare atenție vizavi de modul în care elevii respectă aceste norme. Eu cred că printr-o comunicare adecvată putem reuși acest lucru” a spus inspectorul școlar general, Viorel Botea.

Inspectorul școlar general a spus că a recomandat cadrelor didactice ca la clasele primare, orele care sunt mai importante în desfășurarea procesului educativ, să fie realizate în clasă, iar celelalte ore să fie realizate în spații deschise, având în vedere că încă este destul cald în această perioadă. Botea a spus că în acest fel se evită cât mai mult posibil contactul fizic între elevi și aceștia se vor afla cât mai puțin timp în spații închise.

Vom folosi acest mod de lucru o perioadă, atât timp cât este posibil să se desfășoare activități în spații deschise. Vreau să transmit tuturor părinților și elevilor că pot să aibă încredere în faptul că atât Inspectoratul Școlar, cât și conducerile școlilor și profesorii, facem tot ce depinde de noi pentru ca lucrurile să meargă pe un făgaș normal și să le fie protejată sănătatea tuturor factorilor implicați în activitățile educative” a mai declarat Viorel Botea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •