Antoneta Ioniță (Forța Dreptei): ”Performanța” administrației brăilene

Anul 2024 este un an cu patru timpuri de alegeri, iar primele vor fi pe 9 iunie, când vom alege primarii, consilierii locali și județeni, președintele Consiliului Județean, dar și europarlamentarii. Președinta Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță face o radiografie a promisiunilor făcute de actuala administrație locală brăileană și realizările din cei aproape 4 ani.

”Am intrat într-un nou an și nu pot să nu mă uit în spate la promisiunile pe care ni le-au făcut primarul Dragomir și președintele CJ, Francisk Chiriac. De fiecare dată, după ședințele de buget, aveam promisiuni că Brăila va înflori, că vor veni investitorii, că ne vom bucura de dezvoltare si de bunăstare. Minciuni! Brăila arată execrabil, străzile sunt neasfaltate, lucrările sunt întârziate, traficul este unul de coșmar. Din acest punct de vedere, nu s-au schimbat prea multe față de anii anteriori. Ce s-a schimbat? Doar faptul că e un an electoral și cineva trebuie să răspundă pentru contraperformanța administrativă.

Pentru a nu fi acuzată că am ceva cu PSD-ul, o să fac o comparație între Galați și Brăila. Ambele administrații sunt conduse de PSD. Doar că la Brăila, i-am tot ales pe ăia mai nepricepuți: 

•          Bugetul municipiului Galați pe 2024 = 1.35 miliarde lei;

•          Bugetul municipiului Brăila pe 2024 = 833 milioane lei.

Diferența de peste 500 milioane lei în favoarea Galațiului. În ciuda faptului că bugetul municipiului Brăila a scăzut față de anul 2023, “vizionării” din Primărie au creionat un buget pe secțiunea funcționare mai mare față de 2023: 347 mil. lei în 2023 vs. 460 mil. lei în 2024.

În aceste condiții, nu ne mai miră de ce la Galați sunt străzi asfaltate, iluminatul stradal este modern, au parcuri renovate, in timp ce noi rămânem campioni la gropi, surpări, mizerie și preț pentru apă potabilă și canalizare”, a declarat Antoneta Ioniță.

Președinta Forța dreptei Brăila spune că mai grav este ceea ce se întâmplă la CJ Brăila, unde diferența față de bugetul celor de la CJ galați este de aproape cinci ori mai mică. În anul 2024 bugetul CJ Brăila este de 316 milioane de lei, în timp ce bugetul CJ Galați pe 2024 este de 1.5 miliarde de lei.

În acest an, bugetul de dezvoltare al CJ Brăila este de 123 milioane lei, pe când cel al CJ Galați este de 1.25 miliarde lei. De peste 10 ori mai mare! Cea mai mare parte a veniturilor provin, conform unei declarații a șefului CJ de la Galați, din proiecte cu fonduri europene, adică secțiunea limbi străine pentru “profesioniștii” din administrația brăileană.

Pentru că mă interesează ceea ce se întâmplă cu sănătatea, o să vă spun cum stau lucrurile la capitolul investiții în sănătatea brăileană vs. cea din Galați:

•          În bugetul pe 2024, bugetul CJ Brăila prevede suma de 10 mil. lei ptr Spitalul Clinic de Urgență Brăila, dintre care 7.1 mil. aparatură și 2.1 mil. Pentru un aparat RMN la Spitalul de Pneumoftiziologie.

•          La Galați, doar în Spitalul Județean s-au băgat peste 100 milioane de euro în: reabilitare tehnică și consolidări, eficientă energetica, parcare supraetajată prevăzută cu heliport, secție regională de radioterapie – pentru bolnavii de cancer. Este singura din țară, în afară de București, unde sunt montate 2 acceleratoare liniare de particule. Nu mai vorbesc despre extinderea UPU sau montarea de lifturi noi. La Brăila, cad pacienții cu liftul în spital și singura preocupare a șefilor de la spital sau CJ a fost să ascundă subiectul.

Cu toată această “performanță” a psd-istilor brăileni, au obrăznicia să ne mai ceară încă o dată votul” a mai spus Antoneta Ioniță.

Exit mobile version