Antoneta Ioniță: Cetățenii Brăilei – mai puțini, mai săraci, mai bătrâni

Zilele acestea, Direcția Regională de Statistică Brăila a dat publicității rezultatele provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor, runda 2021.  Astfel, am aflat că județul Brăila a pierdut în zece ani aproape 40.000 de persoane, în timp ce municipiul Brăila este mai “sărac” cu peste 25.000 de oameni, spune președintele Partidului Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță.

Ioniță spune că fenomenul de îmbătrânire s‐a accentuat, iar vârsta medie a populației rezidente pentru județul Brăila a crescut la 45,3 ani (față de 42,9 ani la recensământul din 2011), în timp ce vârsta medie pe țară este mai mică cu 2,9 ani .

”Cumulând aceste informații cu rezultatele studiilor apărute în 2021 referitoare la puterea de cumpărare, care ne arată că brăilenii se situează mult sub media națională, ajung la concluzia că în ultimii zece ani, administrația social-democrată se poate “lăuda” cu următoarele performanțe: Tinerii și-au căutat bunăstarea fugind din Brăila; Cei care au rămas câștigă mai puțini bani; Fenomenul de îmbătrânire demografică plasează județul Brăila pe locul 40.

“Bunăstarea” promisă în fiecare campanie electorală este contrazisă cu cifre reale. E o realitate palpabilă pe care politicienii aflați la putere se prefac că nu o văd. În județul Brăila mai suntem doar 281.000 de persoane, dintre care aproximativ 155.000 trăiesc în municipiul reședință de județ. Sunt îngrijorată de viitorul Brăilei, de plecarea tinerilor către județele în care administrațiile se preocupă de bunăstarea cetățenilor. Vom fi din ce în ce mai puțini, mai săraci, iar la anul, în timpul campaniilor electorale, vom fi mințiți, din nou, că brăilenii o vor duce din ce în ce mai bine!” spune Antoneta Ioniță.

Exit mobile version