Antoneta Ioniță: “CE BLESTEM O FI PE POPORUL ASTA”

”Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns, până la urmă, să aleagă între doi foşti comunişti?“. Este o replică memorabilă a lui Traian Băsescu adresată lui Adrian Năstase inainte de alegerile prezidentiale din 2004.

Președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță, este îngrijorată de „framântările sociale” din această perioadă și de „nepăsarea guvernanților”, ocupați cu reîmpărțirea funcțiilor în contextul viitoarei schimbări a premierului.

”Au trecut de atunci 19 ani, timp în care românii au trăit tot felul de experiențe politice. Au fost diverse formule de guvernare, unele mai performante, altele total neinspirate. De când m-am implicat în politică, am încercat să văd care este utilitatea fiecărei propuneri legislative, cum pot fi ajutați românii de deciziile votate de reprezentații lor prezenți în parlament.

Ceea ce se întâmplă astăzi la vârful scenei politice depășește capacitatea mea de înțelegere. PSD și PNL poartă negocieri dure pentru a obține mai multă putere, mai multe ministere în viitoarea formulă guvernamentală. Pare că nimeni nu este interesat de greva generală a profesorilor, de scumpirile alimentelor de bază, de datoria publică a țării care a ajuns la 707 miliarde lei, adică 50% din PIB-ul României. Spre comparație, la sfârșitul lui 2019, datoria publică era de 373 mld lei. Aproape s-a dublat!

Astăzi, PNL și PSD sunt preocupate de împărțirea funcțiilor bine plătite, de lupta pentru ministerele bogate, așa cum este Ministerul Transporturilor, de păstrarea pensiilor speciale și a altor drepturi votate pentru o anumită “elită” socială. Nimic nu reușește să-i tulbure pe politicienii celor două partide mari aflate la guvernare. Liberalii, foștii mei colegi, au reușit ceva unic în România: să cedeze puterea politică PSD-ului, dușmanii electoratului de dreapta, un partid pe care îl caracterizaseră ca fiind continuatorul PCR. Astfel, liberalii devin doar o anexă a social-democraților.

Vom ajunge în anul electoral 2024, atunci când la guvernare se va afla PSD (cu PNL pe post de marionetă parlamentară), iar în opoziție cu AUR, un partid extremist” a declarat președintele Forța Dreptei, Antoneta Ioniță.

Exit mobile version