Antidrog și antidoping-droguri și steroizi

Din seria activităților derulate în conformitate cu Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, 2020-2024, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 430/2020, activități ce vizează sensibilizarea comunității cu privire la problematica reinserției sociale a persoanelor private de libertate și la Centrul de Detenție Brăila Tichilești a avut loc o întâlnire coordonată de specialiștii sectorului reintegrare socială și doamna Lidia-Nicole Dumitrescu, coordonator al proiectului UNBR ”Fii avocat în școala ta!”, avocat al baroului Brăila.

În acest sens, 15 elevi ai Colegiul Național Nicolae Bălcescu –Brăila , alături de 40 de tineri custodiați la nivelul centrului de detenție , au avut prilejul de a participa la conferința susținută de către invitatul și oratorul, Cătălin Țone, specialist în infracțiuni antidrog, care a susținut o prelegere, atât elevilor, cât și persoanelor internate.

Ulterior activitatea a vizat un alt modul adresat unui număr de 75 de cadre, angajați ai centrului de detenție, cu tematica „Antidrog și Antidoping-Droguri și Steroizi”.

Astfel, în baza experienței consumului propriu, tinerii au avut prilejul de a enumera atât cauzele care au stat la baza declanșării consumului, simptomatologia experimentată ca urmare a consumlui/abuzului de substanță dar și consecinţele cu care se confruntă pe termen scurt şi lung în urma uzului/abuzului de substanțe psihoactive, conștientizând modul în care curiozitatea şi presiunea grupului au influenţat comportamentul de consum.          

Împreună cu specialiștii prezenți la activitate, participanții au reușit identificarea unor noi  strategii de a evita/ reduce consumul de droguri, precum și  caracteristici ale  unui stil de viaţă sănătos, prin  cunoaşterea beneficiilor adoptării acestui stil de viaţă. Scopul derulării acestui proiect a fost reducerea riscului infracțional  precum și prevenirea criminalităţii şi facilitarea reintegrării sociale a persoanelor internate.

Exit mobile version