Angajarea deținuților selectați oferă o soluție sigură și avantajoasă financiar

În data de 18.06.2024, Penitenciarul Brăila în colaborare cu Centrul de Detenție Brăila-Tichilești și Penitenciarul Galați, au derulat activitatea: “BUNE PRACTICI PRIVIND REINTEGRAREA SOCIALĂ A PERSOANELOR PRIVATE DE LIBERTATE – SOLUȚII INTEGRATE ȘI IDEI INOVATOARE”, în continuarea proiectului național Schimb de bune practici româno-americane privind reintegrarea.

Scopul întrunirii a constat în continuarea intervenției post-detenție prin facilitarea integrării pe piața forței de muncă a foștilor deținuți. Evenimentul a reprezentat o ocazie importantă pentru promovarea incluziunii sociale și pentru reducerea riscului de recidivă prin asigurarea unei stabilități economice post-liberare.

”Reprezentanții firmelor colaboratoare cu cele trei unități au relatat experiențele lor de lucru cu deținuții, astfel evidențiem avantajele acestor parteneriate în fața potențialilor angajatori participanți.  În contextul deficitului de muncitori necalificați, subliniem faptul că angajarea deținuților selectați oferă o soluție sigură și avantajoasă financiar.

Mulțumim tuturor instituțiilor, colaboratorilor și reprezentanților societăților comerciale pentru participare și ne manifestăm speranța ca aceștia să devină principalii promotori ai informațiilor legate de munca pe care o fac cu deținuții și să reprezinte un sprijin pentru reintegrarea acestora în societate”, a declarat agent principal de poliție penitenciară Cosmin NICOARĂ, purtător de cuvânt Penitenciarul Brăila.

Exit mobile version