ANAF a demarat operațiunea ICEBERG

ANAF a demarat operațiunea ICEBERG

ANAF a demarat operațiunea ICEBERG

În cadrul operațiunii ICEBERG, grupul de lucru constituit la nivelul ANAF a demarat procedura de inspecție fiscală pentru 80 de contribuabili. 

Cei 80 de contribuabili la care ANAF a demarat procedura de inspecție fiscală sunt încadrați în două categorii din punct de vedere al administrării fiscale și al categoriei de risc fiscal.

La contribuabili mari, administrați de DGAMC București, s-a demarat inspecția fiscală pentru 13 contribuabili la care nivelul riscului estimat este de 102.278.428 lei. La contribuabili mijlocii, administrați de DGRFP București, la cei 67 contribuabili pentru care s-a demarat inspecția fiscală, nivelul riscului estimat este de 157.118.235 lei.

Selecția contribuabililor a fost efectuată în baza riscurilor estimate și cuantificate în urma controalelor operative derulate de inspectorii antifraudă.

Pentru efectuarea inspecției fiscale la contribuabilii administrați de către DGAMC București, au fost selectați 50 de inspectori fiscali cu experiență în zona verificărilor fiscale.

Pentru contribuabilii mijlocii selectați în scopul efectuării inspecției fiscale, au fost relocate 67 de echipe de inspecție fiscală, care sunt coordonate centralizat și unitar în ceea ce privește tratamentul fiscal aplicat, pentru acoperirea riscurilor identificate.

Exit mobile version