”American Buffalo” prima premieră a anului 2022 la Teatrul ”Maria Filotti”

Sâmbătă, 29 ianuarie, la Teatrul “Maria Filotti”, se vor juca două reprezentanții cu premiera ”American Buffalo”, de David Mamet, în regia lui Silviu Debu, scenografia Ioana Pascha. Cele două spectacole au loc la Sala “Bujor Măcrin” (Sala Studio), de la orele 17.00, respectiv 20.00. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Liviu Pintileasa, Emilian Oprea și Adrian Ștefan.

“American Buffalo” este o piesă publicată în 1976 de către dramaturgul american David Mamet și a avut premiera la Goodman Theatre, Chicago. O comedie neagră, “American Buffalo” este povestea a trei bărbați care se luptă în urmărirea viziunii lor distorsionate despre visul american. Don Dubrow, proprietarul unui magazin de vechituri, decide să fure cole la Teatrul “Maria Filotti” cția de monede a unui client. El cere ajutorul unui tânăr, dar neavând încredere nici în el, Don invită o a treia persoană să i se alăture. Bobby devine un țap ispășitor pe măsură ce complotul de spargere se dezvăluie, iar tensiunile se transformă în suspiciune, furie și violență. Pe rând, emoționant și cinic, naiv și violent, “American Buffalo” este o poveste pătrunzătoare despre cum oamenii pot fi corupți pentru a-și trăda idealurile și pe cei pe care îi iubesc.

Spectacolul este adresat publicului peste 16 ani. Cei care nu au prins bilete la premiera din weekendul acesta pot vedea spectacolul pe 3, 4 sau 11 februarie, atunci când sunt programate noi reprezentații.

Exit mobile version