Amanda Kurtovic va imbraca tricoul echipei Dunarea Braila

Interul dreapta Amanda Kurtovic revine in Liga Florilor dupa ce a semnat un contract du Dunarea Braila. Norvegianca vine la Braila cu un palmares bogat, ea fiind campioana Olimpica, Mondiala si Europeana, titluri obtinute in cariera sa, alaturi de nationala Norvegiei.

Nascuta pe 25 iulie 1991, Kurtovic  în Suedia. Mama handbalistei este suedeza, iar tatăl croat, antrenorul și fostul jucător Marinko Kurtovic. Familia Amandei s-a mutat la Sandefjord, în Norvegia, pe când ea avea 6 ani, deoarece tatăl ei a semnat un contract cu clubul de handbal local. Armanda Kurtovic este cea mai titrata jucatoare care va imbraca tricoul echipei brailene. Ea a castigat Jocurile Olimpice in 2012 cu natioanala Norvegiei, si are in palmares doua titluri de campioana Mondiala in 2011 si 2015, dar si un titlu de Campioana Europeana, obtinut in 2016. In 2016 a fost medaliata cu bronz la Jocurile OlimpiceDe asemenea, in competitiile intercluburi din Europa aceasta detine o medalie de bronz in Liga Campionilor, obtinuta cand juca CSM Bucuresti.

Kurtovic a evoluat doua sezoane in Romania si alaturi de CSM Bucuresti a castigat titlul in Liga Nationala, Cupa Romaniei dar si Supercupa Romaniei. Amanda este componenta a nationalei Norvegiei, una dintre cele mai puternice echipe din lume. Ea mai ami jucatin cariera la Nordstrand, Byansen, Larvik, Viborg, Oppsal, iar in ultimele doua sezoane a jucat la Gyor, pana in ianuarie 2021 cand a fost imprumutata in Tucia, la Kastamonu Belediyesi GSK, echipa cu care a jucat in EHF European League si pentru care a marcat 46 de goluri in aceasta competitie.

“Astept cu nerabdare startul noului sezon. Am stat in Romania 2 ani de zile si sunt fericita ca ma reintorc. Liga din Romania este una puternica si pe noi jucatorii acest lucru ne ambitioneaza si mai mult. Braila a format o echipa cu jucatori valorosi si cu un tehnician profesionist si sunt mandra ca fac parte din acest proiect. Imi doresc medalii si sa evoluam in viitor in Cupele Europene. Sunt convinsa ca vom realiza lucruri frumoase impreuna”, a declarat Amanda Kurtovic.

Exit mobile version