Alianța USR-PLUS speră să câștige alegerile locale în cel puțin două localități din județul Brăila

Liderii USR și PLUS Brăila au declarat astăzi că alianța dintre cele două partide acoperă circa 80% dintre UAT-urile din județ și vor merge pe liste comune la alegerile locale, cu oameni de la ambele formațiuni politice.

Listele de candidați ale alianței vor fi întocmite după un algoritm la care a stat la bază rezultatele sondajelor, dar și calitatea oamenilor propuși. Liderul interimar al PLUS Brăila, Gabriel Stoica, a spus că acolo unde USR are organizație puternică vor fi numai candidați de la acest partid, iar acolo unde PLUS are organizație puternică, lista va fi făcută numai din membri ai acestui partid.

Conform declarațiilor celor doi lideri județeni, PLUS are organizații în 20 de localități din județ, iar USR are organizații în 17 localități, dar doar în una sau două sunt organizații ale ambelor partide.

Liderul USR Brăila, Cătălin Stancu a dat exemplu de două localități în care alianța se poate bate pentru câștigarea primăriilor. Una dintre acestea este în orașul Făurei, unde va candida Nicu Irimia, iar o altă localitate în care liderul USR spune că are șanse la câștigarea primăriei este comuna Șuțești, unde va candida Angel Bratosin, care a fost viceprimar al localității până de curând, dar a demisionat din partidul pe listele căruia a fost ales în 2016 și va candida din partea Alianței USR-PLUS.

Exit mobile version