Alexandru Popa: Programul Anghel Saligny susține dezvoltarea comunităților mici

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, spune că Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, promovat și impus de PNL, susține, printre altele, dezvoltarea comunităților mici.

”Programul „Anghel Saligny”, va fi principala sursă de finanțare a acestora, completat cu bani din fonduri europene si din continuarea altor programe cu fonduri de la bugetul de stat. Conform cifrelor din data de 10 noiembrie 2021, au fost înregistrate pe platforma digitală a programului ”Anghel Saligny” 3.147 de unități administrativ-teritoriale, cu 7.545 de cereri finalizate” spune deputatul liberal prin intermediul unui comunicat de presă.

Proiectele depuse în cadrul Programului ”Anghel Saligny” se referă la extinderea rețelelor de apă și canalizare, fiind vorba despre soluții punctuale pentru situații speciale (200 de microstații de tratare, fose septice și sisteme de alimentare cu apă, care vor deservi toate categoriile de utilizatori); Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene și locale. Mai concret,  40% din drumurile județene și locale vor fi modernizate, 3.000 de km de drumuri județene vor fi reabilitați, 10.000 km de drumuri sau străzi locale vor fi modernizate; construirea și modernizarea unităților de învățământ. Este vorba despre 500 de creșe, grădinițe și școli (construcții noi, cât și în reabilitări), 15 campusuri școlare (constând în școală, liceu, internat, teren de sport, ateliere, laboratoare, cantina), 20 de cămine studențești, 5 centre universitare, 20 de tabere școlare, 20 de centre de excelență, informare și documentare pentru copii (construire), implementarea programului național de construcție de creșe, programul deja lansat, în care sunt peste 200 de solicitări înregistrate din partea unităților administrativ-teritoriale, dintre care 138 se află în procedură de lansare a achiziției publice,

Deputatul Alexandru Popa mai spune că tot prin Programul Anghel Saligny se dorește finanțarea sistemului sanitar local, în care sunt incluse construirea, reabilitarea și dotarea a 200 de centre medicale în mediul rural, 15 spitale județene (reabilitare), 30 de spitale municipale și orășenești (reabilitare), 7 spitale, inclusiv maternități.

În județul Brăila sunt depuse 80 de proiecte, de la 40 de UAT-uri. Cinci UAT_uri nu au depus niciun proiect. Acestea sunt: Ianca (primar PSD), Racovița (PMP), Tichilești (PNL), Stăncuța (PSD), Vădeni (PSD). Cele mai multe proiecte au fost depuse de primăria Frecăței (PNL), care are 6 proiecte depuse pentru Programul Anghel Saligny. Valoarea totală a proiectelor din județul Brăila este de 1.429.371.931 lei, inclusiv TVA.

Exit mobile version