Alexandru Popa (PNL): Nu pot să nu observ cine afișează o indignare proletară pentru faptul că niște tineri au înjurat PSD, cine s-a găsit să ne dea lecții de moralitate politică

Deputatul PNL, Alexandru Popa, președintele organizației județene a PNL Brăila, a reacționat, prin intermediul unui comunicat de presă, la declarațiile unor lideri ai PSD față de comportamentul unor tineri de la TNL Brăila, la Școala de vară a tineretului liberal.

„Constat că unii lideri PSD Brăila fac o dramă națională dintr-un comportament regretabil al unor tineri liberali la o petrecere. Nu vreau să scuz acel comportament și în calitate de președinte al PNL Brăila mă voi ocupa de acea chestiune așa cum consider de cuviință, dar pe de altă parte, nu pot să nu observ cine afișează o indignare proletară pentru faptul că niște tineri au înjurat PSD, cine s-a găsit să ne dea lecții de moralitate politică.

Văd cât de îngrijorați se arată primarul Marian Dragomir (PSD) și președintele Consiliului Județean, Iulian Francisk Chiriac (PSD) că niște tineri liberali care au vorbit urât la o petrecere ar putea ajunge să ne conducă județul și țara la un moment dat și ne-ar duce pe toți de râpă. Și mai sunt îngrijorați de exemplul pe care îl dau eu tinerilor brăileni, liberali și nu numai.

Până una-alta, dincolo de petrecerile la care am participat eu în urmă cu mai mult de 10 ani, dincolo de faptul că-mi place să ascult lăutarii și dincolo de faptul că ascult uneori și manele, sunt un fermier care știe meserie, am obținut rezultate recunoscute în domeniul meu, am accesat fonduri europene, fac investiții importante și am o situație financiară bună, pe care am obținut-o fără să fac afaceri cu statul, doar din activități private. Nu mi-am clădit cariera exclusiv pe slujbe și funcții obținute cu ajutorul partidului și acum, ca președinte, nu sunt doar o marionetă dirijată de altcineva, așa cum sunt alții.

Nu i-am văzut pe domnul Dragomir și nici pe domnul Chiriac să fie îngrijorați de exemplul pe care îl dădea cel care a condus județul ani la rând, colegul lor de partid Gheorghe Bunea Stancu, care a ajuns după gratii și care le-a fost mentor în tinerețea lor politică.

Nu i-am văzut pe domnul Dragomir și nici pe domnul Chiriac să fie îngrijorați de exemplul pe care îl dă colegul lor de partid, primarul Costică Dobre, care a fost condamnat pentru proxenetism și participare într-un grup infracțional organizat, care în 2020 a fost considerat numai bun ca să candideze în numele PSD, după ce a fost condamnat prin sentință definitivă.

Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, spunea recent că nu vede niciun motiv pentru ca Dobre să nu fie candidatul PSD și în 2024. Nu i-am auzit pe domnul primar și nici pe domnul președinte să spună că au o problemă cu această opțiune.

Nu i-am văzut pe domnul Dragomir și pe domnul Chiriac să-și exprime îngrijorarea nici în provința exemplului pe care îl oferă colegul lor, deputatul George Adrian Paladi, care în ultimii ani își afișează „moralitatea” la evenimente publice și private fără nicio reținere.

Domnii Dragomir și Chiriac n-au nicio problemă că oameni ca Gheorghe Bunea Stancu, Costică Dobre sau George Paladi au ocupat sau ocupă de ani de zile niște funcții publice ca reprezentanți ai PSD, dar sunt îngrijorați că niște tineri liberali care au înjurat PSD la o petrecere ar putea ajunge să conducă județul și tara?

PNL Brăila i-a retras sprijinul politic unui primar care a avut un comportament nedemn și a anunțat că acesta nu va mai candida în numele partidului la viitoarele alegeri.

PSD Brăila a susținut un primar care a fost condamnat pentru proxenetism și participare într-un grup infracțional organizat, într-un dosar în care membrii rețelei au fost acuzați că au racolat fete din România, unele fiind minore și le-au obligat să se prostitueze în Grecia și Spania, exercitând uneori violențe asupra lor. Și același PSD Brăila, prin vocea președintelui său, anunță că cel mai probabil, Dobre va fi candidatul social-democraților și în 2024.

Despre ce vorbim?

Și mai și generalizați, ca și cum toți tinerii liberali din Brăila ar fi niște „golani”. Dacă și noi am generaliza, am putea trage concluzia că toți PSD-iștii din Brăila sunt precum Costică Dobre.

Uitați-vă mai bine la bârna din ochiul vostru, înainte de a arăta cu degetul

la scobitoarea din ochiul altuia!

Nu vedeți că sunteți penibili?” a spus președinte PNL Brăila, deputat Alexandru Popa.

Exit mobile version