Alexandru Popa: PNL este este singurul partid care din 1990 a acordat despăgubiri în agricultură

Alexandru Popa

Deputatul PNL Alexandru Popa a vorbit în ultima conferință de presă despre situația din agricultură după un prim an de pandemie. Deputatul, care are afaceri în agricultură, a spus că prin Programul de Redresare Națională, Brăila a primit cea mai importantă sumă, 700 milioane pentru partea de irigații.

Alexandru Popa a spus că județul Brăila are cea mai mare suprafață irigată din România și este cel mai important județ agricol.

Deputatul liberal a recunoscut că în campanie, ministrul agriculturii a promis că va acorda despăgubiri și pentru cultura de primăvară, dar încasările la bugetul de stat au fost mult mai mici, din cauza pandemiei. iar ”Guvernul PNL nu au reușit să ducă la sfârșit tot”.

”Făcând abstracție de faptul că nu s-au dat despăgubirile de primăvară, PNL este este singurul partid care din 1990 a acordat despăgubiri în agricultură. Vedeți despăgubirile din toamnă care s-au acordat în proporție de 85%” a spus Alexandru Popa.

Referindu-se la nivelul subvențiilor pe care agricultorii din România le primesc în comparație cu cei din alte țări din UE, Popa a spus că acestea au fost negociate în 2013 și se mențin până în 2023.

Exit mobile version