Alexandru Popa: „Pe lângă faptul că e arogant, primarul Dragomir este și mincinos”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa a făcut referire la o recentă declarație a primarului Brăilei, Marian Dragomir, cu privire la modul în care Municipiul a primit o sumă de bani la recenta rectificare bugetară, când s-au împărțit unor unități administrativ teritoriale diverse sume din Fondul de rezervă bugetară.

Reamintim că primarul Marian Dragomir a spus că inițial municipiul Brăila nu ar fi primit niciun leu la această alocare de fonduri, însă primarii PSD din județ au cedat fiecare câte 50 ii de lei din fondurile care erau alocate localităților lor, astfel încât să primească și Municipalitatea niște fonduri, iar în acest fel s-a strâns suma de 1.400.000 lei alocați în final către Primăria Brăila.

Alexandru Popa a declarat că are o relație bună cu majoritatea primarilor din județ și a discutat cu mai mulți primari PSD despre modul în care s-au alocat banii respectivi, iar aceștia i-au spus că nu au fost întrebați dacă sunt de acord să renunțe la o parte din banii ce le erau repartizați inițial, ca să primească și municipiul niște fonduri.

Președintele PNL Brăila a spus că primarii PSD cu care a discutat erau foarte supărați că au aflat din presă despre faptul că s-a negociat peste capul lor și li s-au luat o parte din bani, ca să fie dați Municipalității:

„Am discutat cred cu 10-12 primari vizavi de rectificarea bugetară pe care a făcut-o Guvernul României din Fondul de rezervă bugetară. Și le-am zis: <<Măi, dar voi, comunitățile voastre, nu mai aveți probleme, cedați banii către Primăria municipiului?>>. Și ei mi-au spus destul de clar că n-au fost consultați și e o mare minciună din partea domnului primar Dragomir.

În primul rând nu știu ce temei legal a avut el să mute banii după bunul lui plac. L-am ruga frumos să ne explice și nouă, dacă coboară de la nivelul la care s-a urcat dumnealui.

A spus că s-au oferit primarii din județ, iar primarii din județ habar nu au. E o minciună a domnului Dragomir.

Bun, ne bucurăm că Municipiul primește bani, că poate din banii ăia mai reușește să mai facă și dumnealui ceva, dar să nu mai mintă.

Vă spun că am discutat cu cel puțin 10-12 primari și mi-au spus că nu au cunoștință de așa ceva și erau foarte supărați că le-a luat banii din comunele lor pentru a hrăni în continuare orgoliul domnului Dragomir” a spus ast[zi deputatul Alexandru Popa.

Exit mobile version