Alexandru Popa: Ne luăm angajamentul că îi vom da ocazia domnului Boboc să își vadă de treaba dumnealui

După ce ieri și-a petrecut aproape toată ziua la Ministerul Educației, pentru rezolvarea unor probleme ale ISJ Brăila, Cătălin Canciu a aflat în această dimineață că a fost demis din funcția de inspector școlar general. Acesta are suspiciuni că în spatele acestei demiteri ar fi chiar președintele interimar al PNL Brăila, secretarul de stat la Ministerul Muncii, Cătălin Boboc. Mai mult, deputatul PNL de Brăila, Alexandru Popa este aproape convins de acest lucru și l-a atenționat pe Boboc că nu mai poate face parte din echipa liberală după alegerile interne.

Cătălin Boboc și-a anunțat susținerea pentru premierul Florin Cîțiu, iar Alexandru Popa s-a declarat susținător loial al actualului lider al PNL, Ludovic Orban. Atât Boboc cât și Popa au anunțat că vor candida pentru funcția de președinte al organizației județene a PNL Brăila, iar Canciu este unul dintre membrii echipei lui Popa.

Noul inspector școlar general va fi Cătălin Nicolae Stănică, care a fost membru PNL, iar în urmă cu 11 ani a fost ales chiar președinte al organizației municipale a liberalilor. Din 2012 până în 2014 a fost inspector școlar general adjunct

„Am aflat vestea de la secretara de la ISJ, care m-a sunat azi dimineață, puțin înainte de ora 8, și mi-a spus cu o voce tremurândă, că am fost demis. Ieri am fost până la ora 16:30 la minister, m-am întâlnit cu doi secretari de stat și doi directori și nimeni nu mi-a spus nimic” a declarat Cătălin Canciu, cel care până astăzi a fost inspectorul școlar general al ISJ Brăila.

Cătălin Canciu a spus că a fost o veste destul de neașteptată, iar ministrul nu a justificat ordinul de demitere.

”Legal ministrul nu trebuie să argumenteze schimbarea din funcție și nici n-a argumentat-o în documentele trimise la ISJ. Am vorbit azi la minister cu domnul secretar de stat care coordonează învățământul preuniversitar; domnia sa ieri a fost cu mine în acele direcții unde voiam eu să ajung ca să rezolv problemele. Mi-a spus că a aflat de demitere după plecarea mea și i-a fost jenă să mă anunțe” a comentat Canciu în cadrul unei conferințe de presă..

Deputatul Alexandru Popa a spus că în urmă cu două săptămâni, Cătălin Boboc a început să spună prin filială că domnul Canciu va fi schimbat din funcție.

”Noi la acel moment am luat-o sub formă de glumă, nu credeam că se poate ajunge în punctul în care să ne atacăm între noi, am crezut că suntem în aceeași barcă. El a considerat ca lupta noastră internă s-o ducă într-un mod personal, atacându-l pe domnul Canciu, crezând că ne va dezbina, dar acest lucru nu s-a întâmplat și ne-a făcut să fim mai uniți ca niciodată. Și ne luăm angajamentul că îi vom da ocazia domnului Boboc să își vadă de treaba dumnealui, să-și depună adeziunea în altă parte” a spus Popa.

Exit mobile version