Alexandru Popa este mulțumit de rezultatele înregistrate de PNL în localitățile din județ, dar dezamăgit de rezultatul de la municipiu

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a declarat că rezultatele înregistrate la nivelul județului Brăila nu sunt atât de slabe pe cât au părut la prima vedere. Acesta a spus că rezultatele din județ sunt bune, iar organizația PNL Brăila se află la jumătatea clasamentului la nivel național. El a precizat că a fost sunat de președintele Nicolae Ciucă și a fost felicitat pentru rezultatele obținute la votul politic și la votul pentru președintele Consiliului Județean.

Alexandru Popa a spus că este dezamăgit în primul rând de votul de pe municipiul Brăila, dar celelalte localități din județ rezultatele sunt bune, pentru că PNL a reușit pentru prima dată să câștige 20 de primării, cu 4 mai puține decât PSD, în condițiile în care în 2020 PNL avea doar 13 primării câștigate. Alexandru Popa a declarat că din cei 5 primari care au venit la PNL de la PSD sau PMP, doar primarul de la Chiscani a pierdut alegerile. De asemenea, președintele organizației județene Brăila a declarat că le mulțumește tuturor pentru implicare și rezultatele obținute de cei 20 de primari pe care PNL le-a câștigat la alegerile din 2024, unii dintre ei cu scoruri de peste 80%. Acesta a dat exemplele primarilor din Surdila Greci, Surdila Găiseanca, Cireșu, Ulmu, Gradiștea, dar și pe cel care a recâștigat primăria Mircea Vodă, în fața primarului în funcție, cu o diferență de peste 450 de voturi.

Liderul liberalilor brăileni a spus că PNL a pierdut primăriile de la Cazasu și Salcia Tudor, dar acolo nu au mai candidat primarii în funcție. La Cazasu, actualul primar a spus că nu mai dorește să candideze și s-a mers pe mâna viceprimarului în funcție, Eduard Iulian Brăilă, un tânăr de perspectivă, iar la Salcia Tudor, primarul actual a spus că nu mai candidează, dar s-a răzgândit și a candidat din partea AUR, însă nu a recâștigat primăria.

Președintele PNL Brăila a amintit că liberalii au reușit să câștige detașat și primăria orașului Făurei, prin Gabriel Mocanu, dar este dezamăgit de scorul înregistrat la Însurăței. De asemenea, acesta a ținut să-i amintească și pe primarii care au câștigat acum primul mandat: Marius Sandu – Dudești, Valentin Mangiurea – Ciocile (care a câștigat primăria la a 4-a încercare), Nicușor Crețu – Roșiori.

Acesta s-a mai declarat mulțumit de candidații PNL de la Stăncuța, Tudor Vladimirescu, Vădeni, Movila Miresii sau Traian.

Alexandru Popa a spus că la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc o ședință a Colegiului Director Județean al PNL Brăila, în care se va face o analiză a rezultatelor obținute la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Exit mobile version