Alexandru Popa, deputat PNL: Ministrul Daea, Moise și restul PSD-iștilor din Ministerul Agriculturii sunt groparii fermieriilor brăileni

Deputatul PNL, Alexandru Popa, este revoltat de decizia luată de Ministerul Agriculturii, condus de Petre Daea, care a decis recent să scoată de pe lista unităților administrativ teritoriale care se află în zone defavorizate 18 localități din județul Brăila. Popa spune că prin această decizie a fost dată o lovitură dură fermierilor din orașele și comunele respective, care, începând din 2023, vor pierde sume foarte importante.

”Se dovedește încă o dată că, de fapt, conducerea Ministerului Agriculturii, începând cu ministrul Petre Daea și continuând cu secretarul de stat Sorin Moise, membru al PSD Brăila, nu susține interesele fermierilor.

Nu este posibil să scoți 18 comune din județ de pe lista UAT-urilor din zonele defavorizate, dintr-un condei! Aceasta decizie este una cu bătaie lungă, pentru că fermierii care accesau fonduri europene primeau puncte procentuale la evaluarea proiectelor, datorită faptului că aveau terenuri în zone defavorizate.

În plus, fermierii brăileni din localitățile respective nu vor mai primi de la APIA sumele aferente zonelor defavorizate, bani care erau foarte importanți pentru ei. Și nu este vorba doar despre cei ce cultivă terenul, ci și despre cei care dețin ferme zootehnice, fiindcă nici aceștia nu vor mai primi acele sumele de la APIA.

Practic, Daea, Moise și restul PSD-iștilor din Ministerul Agriculturii sunt groparii fermieriilor brăileni.

Nu știu cum nu le-a fost rușine ministrului Daea, lui Sorin Moise și celorlalți PSD-iști să dea ochii cu agricultorii prezenți la Conferința regională de la Lacu Sărat, știind că deja se luase această decizie care va face ca județul Brăila să piardă în fiecare an zeci de milioane de euro!” a spus deputatul PNL, Alexandru Popa.

Alexandru Popa, președintele liberalilor brăileni, îi cere din nou demisia ministrului Daea, pe care îl consideră cea mai mare pacoste pentru fermierii brăileni.

”Îl anunț pe ministru Daea că dacă nu demisionează, începând de azi va avea în mine cel mai aprig adversar, până va îndrepta această greșeală legată de lista UAT-urilor din zonele defavorizate” a spus deputatul PNL, Alexandru Popa.

Cele 18 localități din județul Brăila care vor fi afectate de decizia despre care a vorbit parlamentarul liberal sunt: Chiscani, Bordei Verde, Cireșu, Dudești, Gropeni, Ianca, Însurăței, Măxineni, Mircea Vodă, Movila Miresii, Scorțaru Nou, Surdila Găiseanca, Traian, Tudor Vladimirescu, Tufești, Unirea, Vădeni, Vișani.

Exit mobile version