Alexandru Chipciu imprumutat de Anderlecht Bruxelles la Sparta Praga

Alexandru Chipciu imprumutat de Anderlecht Bruxelles la Sparta Praga

Fotbalistul român Alexandru Chipciu, născut pe 18 mai 1989 la Brăila, va evolua în noul sezon la Sparta Praga, alături de Florin Niţă, Bogdan Vătăjelu şi Nicolae Stanciu, el fiind împrumutat de la gruparea belgiană Anderlecht Bruxelles până în vara anului 2019.

Alexandru Chipciu se alătură sub formă de împrumut pentru un an lotului echipei Sparta„, a anunţat, marţi, gruparea din capitala Cehiei pe contul oficial de Twitter.

Conform site-ului oficial al clubului Anderlecht Bruxelles, Sparta Praga are opţiune de cumpărare a mijlocaşului român la finalul împrumutului.

Fotbalistul speră să îşi ajute noua echipă să reuşească performanţe cât mai mari.

Sunt fericit că am semnat cu Sparta Praga şi sper ca prin evoluţiile mele să-mi ajut noua echipa să reuşească performanţe cât mai mari. Abia aştept să îmbrac tricoul şi să intru pe teren. Perioada Anderlecht a fost una minunată pentru mine, am trăit momente de neuitat atât în campionat, unde am reuşit să câştigăm titlul şi Supercupa Belgiei, cât şi în Liga Campionilor şi Europa League. Mulţumesc clubului Anderlecht pentru încrederea pe care a avut-o în mine, iar fanilor pentru sprijinul necondiţionat„, a scris Chipciu pe contul personal de Facebook.

Colegul său de la echipa naţională, Nicolae Stanciu, i-a urat bun venit lui Chipciu la Sparta Praga. „Colegi din nou. Bine ai venit, prietenul meu”, a scris Nicolae Stanciu într-un mesaj postat pe Facebook.

În vârstă de 29 de ani, Chipciu a jucat ultimii doi ani la echipa brlgiană Anderlecht, alături de care a câştigat un titlu şi o Supercupă a Belgiei.

Sezonul trecut evoluțiile lui Chipciu nu au mai fost cele așteptate, brăileanul fiind foarte afectat de boala și apoi decesul tatălui său.

Alexandru Chipciu a început fotbalul la juniorii Daciei Unirea Brăila în 2001, unde a jucat până în 2004 când a plecat la Sporting Pitești. Din 2006 a fost cooptat în lotul celor de la FC Brașov, care în 2008 l-au împrumutat la Forex Brașov, apoi la CF Brăila. La echipa din Brăila a jucat în sezonul 2008-2009 în 18 partide și a marcat 4 goluri. Din 2009 a revenit la FC Brașov, de unde în decembrie 2011 a fost transferat la Steaua București, iar în 2016 a plecat la Royal Sporting Club Anderlecht. Brăileanul are 37 de meciuri la naționala de seniori a României pentru care a marcat 4 goluri.

Exit mobile version