Alexandru Bucălău (PNL): ”Bulevardul Independenței – mărturie a nepriceperii şi mai ales a nepăsării cu care sunt executate lucrările în Brăila”

Bulevardul Independenței este în plină renovare, iar brăilenii încearcă încă să îşi dea seama cum va arăta la final şi, mai ales, când va fi acest final. Oricum, nu v-a arăta așa cum a fost prezentat inițial.

Consilierul județean PNL, Alexandru Bucălău spune că a parcurs pe jos o bună distanţă din acest bulevard şi, dincolo de modul haotic de aranjare a dalelor, proiectul nefiind respectat în totalitate, a fost surprins lipsa vegetaţiei, iar pe părţile laterale ale traseului pietonal sunt doar câţiva copaci şi pământ cu urme de gazon ici şi colo.

”De departe iese în evidenţă fântâna-corabie, o lucrare executată grotesc, cu montarea camerei pompelor cu 20 cm mai sus faţă de nivelul trotuarului, oamenii fiind nevoiţi să urce şi să coboare dealuri şi văi în această zonă, existând riscul de a se împiedica şi a se răni grav în betonul dalelor amplasate alandala. Un proiect executat greşit cap coadă, care arată clar incompetenţa constructorului şi modul neglijent în care s-a lucrat pe bani europeni, o „carte de vizită” care va rămâne veşnic mărturie a nepriceperii şi mai ales a nepăsării cu care sunt executate lucrările în Brăila. O mare bătaie de joc la adresa brăilenilor!

Apropo de cele două corăbii noi, pe care primarul Brăilei şi le doreşte cu ardoare pe Bulevardul Independenţei – domnule Dragomir, dar grupul statuar format dintr-o ancoră metalică şi o mică fântână-cişmea, aflat la intersecţia bulevardului cu str. Şcolilor, care stă de ani de zile ruginit şi ascuns în bălării, când va intra în reparaţie? Dar statuia lui Gheorghe Naum, care are toate şansele să rămână cu postamentul distrus şi cu dalele sărite? Dacă tot v-aţi apucat să refaceţi bulevardul, nu credeţi că e vremea să reparaţi şi alte lucrări care zac aici distruse de ani de zile?

În martie 2022, pe Bulevardul Independenţei, între Gării şi Calea Galaţi, reabilitarea a început cu tăierea copacilor tineri. Pe lângă ce era putred, au fost tăiaţi atât copacii sănătoşi, cât şi trandafirii, culmea. Dacă în trecut mai exista o minimă preocupare a autorităţilor pentru amenajarea spaţiilor verzi, în prezent nu se mai ţine cont de nimic, se taie copacii, se aruncă ceva gazon, nici acela uniform, iar în rest se toarnă asfalt, inclusiv între rigolele dintre copaci!

Toată vara coşurile de gunoi au stat sufocate de mizerie şi, doar după numeroasele semnale venite din partea brăilenilor care nu mai puteau suporta mirosul, au fost golite. Dalele care sar la tot pasul nu sunt văzute de dirigintele de şantier, iar angajaţii din Primăria Brăila, care ar trebui să verifice lucrarea, închid ochii.

Intervenţiile pentru remedierea problemelor se fac abia după ce brăilenii sesizează neregulile în spaţiul public. Având în vedere că doar brăilenii sunt cei care monitorizează lucrările, sperăm ca, în final, măcar de jena acestora, să se muncească cu simţ de răspundere” a spus consilierul județean PNL, Alexandru Bucălău. 

În perioada 8-16 septembrie, s-au făcut probe tehnologice pentru punerea în funcţiune a instalaţiei de irigat şi a celei de iluminare a pistei pentru biciclete pe Bulevardul Independenţei. Brăilenii au fost atenţionaţi că, pe perioada probelor, iluminatul public pe bulevard va funcţiona şi pe timpul zilei.

”Poate măcar de acum înainte se va munci cu simţ de răspundere la acest proiect, în care sunt investite peste 15 milioane de euro fonduri europene, iar lucrarea va fi finalizată la timp şi nu cu întârzieri, aşa cum ne-am obişnuit din experienţa celor mai multe proiecte derulate în municipiul şi judeţul Brăila” a declarat Alexandru Bucălău, consilier judeţean PNL Brăila.

Exit mobile version