Alex Tatomir, încă o medalie la Olimpiada Internațională de Informatică din Japonia

Elevii români au obţinut patru medalii, trei de argint şi una de bronz, la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI 2018), care s-a desfăşurat, în perioada 1 – 8 septembrie, la Tsukuba (Japonia). Una dintre medaliile de argint a fost câștigată de brăileanul Alex Tatomir.

Alex Tatomir a obținut la competiția din Japonia 326 puncte, cu care a ocupat locul 34 din 335 de concurenţi care au reprezentat 87 de ţări, el având cel mai bun punctaj dintre concurenții din România.

Medalia de argint pentru Alex Tatomir vine la mai puțin de o lună după medalia de aur cucerită la Olimpiada de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală, desfășurată în Polonia în august 2018, unde a avut cel de-al treilea punctaj din competiţie.

Alex Tatomir este cel mai medaliat elev din Brăila la disciplina informatică. Prima medalie a câştigat-o în clasa a VII-a, atunci când a luat bronz la Olimpiada Naţională de Informatică.

Alex Tatomir are în palmares alte 14 medalii, între care opt internaţionale, cinci de aur, două de argint şi una de bronz, și după ce a absolvit Colegiul Național Nicolae Bălcescu a fost admis la Universitatea Oxford.

Celelalte medalii de argint au fost câștigate de Ioan-Tiberiu Muşat (clasa a IX-a) şi Ştefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti. Ştefan Constantin-Buliga este deţinătorul unei medalii de aur la ediţia de anul trecut.

Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş), premiat cu argint în 2016 şi cu bronz în 2017, a intrat în posesia unei noi medalii de bronz.

În prima zi de concurs, calculatorul lui Costin Andrei Oncescu s-a blocat în mod continuu, ceea ce i-a afectat foarte mult prestația, avea o sursa de 100 de puncte. ce nu a mai putut fi uploadata. În asemenea condiții a pierdut 85 de puncte, cu care putea să ia aurul.

Echipa României a fost însoţită şi coordonată de Szabo Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin) şi Adrian Budău (student la Universitatea din Bucureşti).

Exit mobile version