Alerta meteo de temperaturi extreme – avertisment pentru angajatori

Campanie a ITM

Campanie a ITM

Urmează câteva zile cu temperaturi foarte ridicate şi disconfort termic accentuat, conform datelor transmise de INMH. In contextul valului de canicula, Inspectoratul Teritorial de Muncă Braila atrage atentia societăţilor comerciale şi instituţiilor publice asupra obligaţiilor ce le revin pentru a-şi proteja angajaţii în condiţii de temperaturi foarte ridicate, mai ales în cazul celor care lucrează afară.

În această perioadă angajatorii au obligaţia de a reduce intensitatea şi ritmul de muncă al angajaţilor, asigurarea unei ventilaţii la locul de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer, asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoana/schimb, alternarea efortului dinamic cu cel static.

”Inspectorii de muncă din cadrul serviciului Securitate si Sănătate în Muncă sunt pe teren, urmărindu-se modul de respectare a prevederilor O.U.G.nr.99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor incadrate in muncă.

Neasigurarea condițiilor prevazute în O.U.G.nr.99/2000 constituie contravenţie și se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei” a declarat Liviu Arhire, inspector șef ITM Brăila.

Exit mobile version