Agricultorii il sustin pe Klaus Iohannis

Agricultorii il sustin pe Klaus Iohannis
Agricultorii il sustin pe Klaus Iohannis

Alianța Națională a Agricultorilor (ANA), o formațiune politică înființată anul trecut și care a participat în mai la alegerile europarlamentare, a remis astăzi un comunicat prin care își declară susținerea în turul 2 al alegerilor prezidențiale pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis. Alianța Națională a Agricultorilor este formațiunea politică ce are ca obiectiv prioritar reprezentarea intereselor agriculturii și populației rurale.

În prezenta campanie electorală pentru alegerea președintelui României, reprezentanții ANA au urmărit cu interes dezbaterile candidaților. Atât în primul tur de scrutin cât și în prima parte a celui de-al doilea tur am constatat fie aprecieri și merite eronate privind “progresul” și “performanțele” agriculturii, a nivelului de trai al populației de la țară și promisiuni politice mincinoase pentru viitor, fie o preocupare modestă pentru acest domeniu, conform discursurilor candidaților.

ANA recomandă susținătorilor agriculturii să dea credit candidatului Klaus Iohannis

Cum în fața agricultorilor și a populației rurale se află opțiunea de alegere între cele doua atitudini, ANA recomandă alegatorilor de la sate, votul pentru formațiunea de dreapta – ACL, respectiv Klaus Iohannis, care are în spate performanțe administrativ-manageriale și care pare a fi receptiv la importanța agriculturii ca segment economic dar și la necesitățile economice și sociale, ale populației rurale.

ANA are și unele sugestii pentru candidatul ACL, în ceea ce privește programul pentru agricultura românească. Alianța Națională a Agricultorilor sugerează viitorului președinte Klaus Iohannis să recurgă la acțiuni ce vor îmbunătăți calitatea vieții în mediul rural.

[quote]Îi sugerăm candidatului Klaus Iohannis ca după investirea sa în înalta funcție de Președinte al României să determine instituțiile statului, în baza prerogativelor sale constituționale, la acțiuni și decizii prin care: să se stimuleze valorificarea reală a potențialului agricol al României, să îmbunătățească activitatea economica în spațiul rural pentru crearea de locuri de muncă, să îmbunătățească asistența sanitară și sistemul de învățământ pentru populația rurală din toate zonele țării, să stimuleze progresul și civilizația în satele românești, să valorifice la maximum și eficient fondurile europene. Sugerăm, pe această cale, tuturor organizațiilor profesionale patronale și sindicale să se situeze alături de poziția exprimată de noi și să comunice membrilor săi recomandarea de a merge la vot și de a avea o opțiune de vot neinfluențată de promisiunile ipocrite fără acoperire și fără perspectivă[/quote], se arată în comunicatul semnat de Marcel Cucu, Secretar General Alianța Națională a Agricultorilor.

 

 

Exit mobile version