Agenți de pază depistați dormind în timpul serviciului

Paznicii luati la verificat de politisti

Paznicii luati la verificat de politisti

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în intervalul orar 22:00-06:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanți I.T.M. Brăila au organizat și desfășurat pe raza municipiului o acțiune pe linia respectării prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor.

În cadrul acțiunii au fost controlate 20 de obiective asigurate cu pază, verificați și instruiți 21 de agenți de securitate, controlate 2 stații PECO și 4 săli de jocuri de noroc și verificate 2 echipaje private de intervenție.

În acest context, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 37.600 de lei, dintre care 5 conform Legii nr. 333/2003 și 7 conform H.G. nr. 301/2012. Cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 22.000 de lei au fost aplicate unor societăți comerciale pentru lipsa tuturor documentelor din serviciul de pază și lipsa executării controalelor asupra dispozitivului de pază. Două societăți de pază au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru folosirea de agenți de securitate în serviciul de pază fără atestat profesional. Două dintre sancțiunile aplicate în valoare totală de 600 de lei au fost pentru depistarea agenților de pază dormind în timpul serviciului.

Cu o sancțiune de 2.000 de lei a fost sancționată conducerea unei societăți care asigură servicii de pază pentru neacoperirea tuturor posturilor prevăzute în planul de pază.

Exit mobile version