Adio apă plătită în sistem paușal

Primarul Marian Dragomir

Primarul Marian Dragomir

Primarul Marian Dragomir a spus într-o conferință de presă că cei de la Compania de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila vor introduce apometre la toți consumatorii și astfel vor fi elimine toţi cei care acum sunt taxați în sistem pauşal pe raza municipiului Brăila.

În ultimii doi ani au fost montate aproximativ 4000 de apometre inteligente, iar la începutul acestui an mai sunt circa 2000 de consumatori care plătesc apa în sistem paușal.

Nu consider că este corect pentru cei care plătesc și au apometru să suporte indirect costuri ale acestei societăți ca urmare a faptului că anumiți cetățeni au apă la paușal, fără a fi contorizați și lasă canalul să curgă zi și noapte, continuu” a spus primarul Marian Dragomir.

Cei care plătesc încă consumul de apă în sistem paușal li se facturează un consum de 2.40 metri cubi de apă de persoană pe lună.

Din luna iulie 2018, legea 21/2018 prevede că se acordă ajutoare lunare de la bugetul local pentru familiile şi persoanele singure care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie în vederea plății serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare. Ajutoarele lunare se acordă în funcție de veniturile lunare ale persoanei singure/familiei, prin compensarea procentuală a contravalorii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, în limita unui consum de apă, respectiv a unei cantități de apă uzată evacuată la rețeaua de canalizare de 75 litri/persoană/zi. Această prevedere a legii nu a fost pusă în aplicare deoarece în lege nu este specificată sursa financiară din care se pot acorda aceste ajutoare lunare.

Exit mobile version