Adin Boboc (PNL): ”Minciunile îi îngroapă definitiv cariera politică a primarului Fănel Chiriţă, scoţându-l pe uşa din dos a Primăriei”

Liberalul Adin Boboc scoate la iveală alte minciuni pe care PSD Ianca și primarul orașului le transmit în spațiul public. Boboc spune că ”minciunile care au ţinut Ianca în sărăcie şi deznădejde în ultimii 20 de ani ies la suprafaţă una câte una şi îi îngroapă definitiv cariera politică a primarului Fănel Chiriţă, scoţându-l pe uşa din dos a Primăriei”.

Adin Boboc mai spune că după ce, în ultimul sondaj de opinie făcut în vara anului 2023, s-a clasat foarte prost, primarul Fănel George Chiriţă a devenit total dezinteresat de Ianca, răzbunându-se practic pe oamenii care nu mai au încredere în minciunile sale.

În loc să recunoască faptul că a adus Ianca la sapă de lemn, Chiriţă s-a debarasat deja de funcţia de primar şi declară peste tot, dar mai ales în şedinţele de Consiliu Local, că nu mai este interesat de un nou mandat. După ce şi-a bătut joc de oameni timp de 5 mandate şi a răspuns doar comenzilor venite de la PSD, transformând Ianca în groapa de gunoi a Brăilei, Chiriţă ajunge el însuşi la groapa de gunoi a politicii!”, a declarat Adin Boboc.

Liberalul Adin Boboc mai spune că o altă minciună de care se leagă numele primarului Fănel Chiriţă este cea referitoare la Staţia de compostare pentru deşeuri biodegradabile, realizată printr-un proiect Phare în valoare totală de 762.450 euro, investiţie din care Ianca s-a ales cu o gaură în buget de vreo 140.000 euro (80.000 euro – contribuţia locală la proiectul Phare + 60.000 euro – contract lucrări suplimentare, încheiat cu societatea Concivia).

Proiectul a pornit din start cu o minciună lansată de preşedintele CJ la vremea aceea, Gheorghe Bunea Stancu, şi girată de primarul în funcţie, Fănel Chiriţă. În 2008, în momentul inaugurării Staţiei de compostare, cei doi PSD-işti promiteau obţinerea de profit din vânzarea către fermele locale a 50% din îngrăşământul agricol obţinut din transformarea gunoiului de grajd în mraniţă şi oferirea restului de 50% din îngrăşământ populaţiei, pentru fertilizarea terenurilor, proporţional cu cantitatea de gunoi de grajd predată de fiecare (foto – Strategia locală privind accelerarea dezvoltării serviciilor comunitare de utilităţi publice Oraşul Ianca). Promisiunile s-au dovenit a fi mincinoase, pentru că nu s-au realizat niciodată în aceşti 16 ani. Mai mult. Anca Dumitrache, directorul Direcţiei Serviciilor Publice, administratorul Staţiei de compostare, declara în şedinţa Consiliului Local Ianca din 15 februarie 2024 că proiectul nu a prevăzut niciodată valorificarea compostului, mai precizează Adin Boboc.

”Pe lângă faptul că nu s-a întors niciun ban în bugetul local Ianca de pe urma acestui proiect, nici populaţia nu a beneficiat de îngrăşământ agricol care ar fi trebuit oferit proporţional cu cantitatea de gunoi de grajd predată de fiecare, aşa cum promiseseră Chiriţă şi Bunea Stancu. Domnule Chiriţă, ce s-a întâmplat în toţi aceşti ani cu îngrăşământul agricol obţinut în staţia de compostare Ianca (5.000 tone de compost/ciclu de producţie de 6 luni), ale cui terenuri au fost fertilizate şi în buzunarele cui a intrat profitul?

După experienţa acestui proiect ratat, din care oamenii nu au avut nimic de câştigat, în 2009, primarul Fănel Chiriţă, cu complicitatea viceprimarului la acea vreme Ionel Epureanu, a pus la cale o nouă minciună: cei doi au zis că e momentul să joace în altă ligă şi să aducă în Ianca gunoiul din tot judeţul Brăila. Procesul verbal al şedinţei Consiliului Local din 29.10.2009 este o dovadă clară că Ionel Epureanu a minţit public: el a declarat că înfiinţarea la Ianca a unui depozit ecologic, pe o suprafaţă imensă de aproape 8 hectare, va fi în beneficiul locuitorilor, prin faptul că taxa pe gunoi va scădea cu 30%. În realitate, la Ianca, taxa la gunoi nu doar că nu a scăzut, ci a devenit, în bătaie de joc, cea mai mare din tot judeţul Brăila!

Astăzi ne aflăm în situaţia în care, de frica minciunilor care îl ajung din urmă, Chiriţă se retrage din cursa electorală, motiv pentru care PSD îl bagă la înaintare pe partenerul său de combinaţii cu gunoaie, Ionel Epureanu, sperând că lumea va uita că, pe vremea când era viceprimar la Ianca, Epureanu a susţinut cu argumente mincinoase transformarea oraşului în groapa de gunoi a judeţului Brăila. Domnule Epureanu, oricât de mult aţi poza în bunul samaritean şi oricât de mult v-aţi parfuma, tot vă ajunge din urmă mirosul gunoaielor pe care l-aţi adus la Ianca şi pe care oamenii sunt nevoiţi să le suporte zeci de ani de acum înainte!

Domnule Chiriţă, dacă nu vă mai interesează Ianca, aşa cum declaraţi în fiecare şedinţă de Consiliu Local de câteva luni încoace, de ce mai încasaţi salariul de primar? De ce trebuie să piardă Ianca un an de zile, pentru că dvs. vă bateţi joc de funcţia de primar? Daţi-vă demisia! Ieşiţi public şi răspundeţi în faţa oamenilor pentru dezastrul pe care l-aţi creat în Ianca în aceşti 20 de ani de sunteţi primar!” a mai spus Adin Boboc.

Liberalul Adin Boboc cere PSD-iștilor și apropiaților acestora să nu mai răspândească zvonuri mincinoase, referitoare la o înțelegere între PNL și PSD la alegerile locale din Ianca.

”În Ianca nu există niciun fel de înţelegere PNL-PSD! Nu mă voi asocia şi nu voi gira niciodată minciunile PSD! Candidatul PSD pentru Primăria Ianca, indiferent cum se va numi el, pentru că vorbim despre aceeaşi Mărie cu altă pălărie, rămâne principalul meu adversar politic în lupta electorală din acest an! Domnilor social-democraţi, minciunile şi mizeriile ies la iveală şi miros, oricât aţi încerca voi să le acoperiţi şi să le parfumaţi!” a declarat Adin Boboc, membru PNL Ianca și viitor candidat din partea liberalilor la Primăria orașului Ianca.
Exit mobile version