Adin Boboc (PNL): ”Domnule Chiriţă, dacă nu vă mai interesează orașul Ianca, dați-vă demisia și lăsați-ne!”

După ce a prezentat cu dovezi şi argumente câteva exemple de cheltuieli exagerate şi nejustificate făcute de primarul orașului Ianca, Chiriţă Fănel, subprefectul Adin Boboc, în calitate de membru PNL și viitor candidat la Primăria Ianca, aduce în atenția cetățenilor alte cheltuieli din bani publici, ”care sfidează bunul simţ şi simţul realităţii, iar în comunicatul de faţă o să vă expun, printre altele, o situaţie revoltătoare, care sfidează direct legea”.

”Chiar în ziua de 27.10.2023, când intra în vigoare celebra OUG nr.90 privind aprobarea măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023, Primăria Ianca achiziționa de pe SEAP articole pirotehice pentru Revelion în valoare de 25.000 lei.

În dispreţul legii şi fără nicio îngrijorare pentru banii oamenilor care contribuie la bugetul local, în ziua în care trebuia să înceapă reducerile de cheltuieli, prima grijă a primarului Chiriţă a fost să îşi facă provizii de artificii pentru Revelion! Asta este o dovadă că nici măcar legea nu îl opreşte pe primarul Chiriţă Fănel să arunce cu banii publici după bunul plac. Asistăm la un exemplu clar de sfidare şi de aroganţă, prin care Chiriţă vrea să demonstreze că, la Ianca, el este cel care face legea!” a declarat Adin Boboc.

Anunţul de participare la licitaţie a fost postat pe SEAP pe 27.10.2023, la ora 13,25, iar contractul a fost atribuit în 31 de minute, mai exact pe 27.10.2023 la ora 13,56. (foto). Pe 16.11.2023, Primăria Ianca a mai cheltuit peste 16.000 lei, fără TVA, pentru vopsirea unui avion, care ar trebui să fie simbolul oraşului. (foto)

”Risipa aceasta pe huzur se face în condiţiile în care Consiliul Local Ianca a aprobat mărirea impozitelor şi taxelor locale, de la 1 ianuarie 2024, cu 13,8%, indicele de inflaţie. Din experienţă personală – pentru că am lucrat 20 de ani la ANAF – ştiu cât de greu îi este unui om să îşi plătească taxele şi impozitele şi prin ce greutăţile trec firmele pentru a se achita de aceste dări către stat, iar voi aruncaţi banii oamenilor pe focuri de artificii, pe maşini de serviciu de lux şi pe tot felul de achiziţii inutile şi exagerate? De exemplu, de ce este nevoie ca primarul din Ianca să se plimbe cu o maşină de serviciu Nissan, e sub demnitatea lui să coboare dintr-un Duster?

Ca să nu mai vorbesc despre haosul din bugetul local, unde la fiecare două luni are loc câte o rectificare bugetară. Anul acesta au fost 7 rectificări bugetare, nu cred să mai existe în vreo primărie din ţară o aşa debandadă. Rotesc banii şi îi duc dintr-o parte în alta, ca să li se piardă urmă şi să nu existe transparenţă bugetară.

Primăria Ianca funcţionează de ani de zile fără contabil şef şi fără auditor, dar asta pare să nu îl deranjeze  pe primarul Chiriţă, care oricum a anunţat în şedinţa publică a CLO din 26.10.2023 că nu mai are de gând să candideze pentru un nou mandat, a obosit de atâta nemuncă. Ca atare, nu îi mai pasă de nimic, merge după dictonul: După mine potopul! Domnule Chiriţă, dacă nu vă mai interesează oraşul Ianca, daţi-vă demisia şi lăsaţi-ne!

Şi bomboana de pe colivă în tot acest dezmăţ pe bani publici şi dezinteres faţă de oameni este apariţia tot mai frecventă în Ianca a vicepreşedintelui CJ, Epureanu Ionel, care se prezintă drept un iepure alb scos din pălărie, sperând că lumea va uita că singura sa realizare pentru Ianca este groapa de gunoi, pardon depozitul ecologic, aceeaşi mizerie cu altă denumire.

Domnilor Chiriţă şi Epureanu, groapa de gunoi este marea voastră realizare cu care veţi rămâne în istoria oraşului Ianca, o mare mizerie pe care oamenii vor fi nevoiți să o suporte vreme de peste 30 de ani de acum înainte, din cauza slugărniciei voastre în faţa PSD” a mai declarat Adin Boboc, candidatul PNL la Primăria orașului Ianca.

Exit mobile version