Adin Boboc: Cu toate eforturile şi presiunea consilierilor PNL şi a zecilor de persoane prezente la şedinţa Consiliului Local din 27 martie, PSD a menţinut taxa pe gunoi la 22 lei/persoană/lună

Consilierii PNL au reuşit luni, 27 martie, în Premieră pentru oraşul Ianca, să convoace, cu o treime din numărul consilierilor, o şedință extraordinară de Consiliu Local, în care au supus la vot Proiectul de hotărâre privind scăderea taxei de gunoi de la 22 lei/persoană/lună, la 5 lei/persoană/lună! Iniţiativa PNL de reducere a taxei pe gunoi şi aducerea ei la un preț de 5 lei/persoană s-a lovit însă de blocajul PSD.

Subprefectul Brăilei, Adin Boboc, membru al PNL Ianca, a declarat că liberalii vor începe să strângă semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului orașului Ianca și dizolvarea Consiliului Local Ianca, „pentru nesocotirea de către aceștia a intereselor generale ale comunității”.

”PNL a propus scăderea taxei, pornind de la cantităţile Reale de deşeuri colectate de pe raza UAT Ianca. Realitatea demonstrează că, în perioada 1-15 martie, la groapa de gunoi au fost depozitate 50 tone de gunoi strânse de la utilizatorii casnici şi de la persoanele juridice. În aceste condiţii, locuitorii UAT Ianca ar trebui să plătească o taxă de 5 lei/persoană/lună.

Primarul Chiriţă refuză însă să prezinte public bonurile de cântar şi încearcă să folosească o manevră artificială pentru a creşte cantitatea de gunoi. El are o rezervă de 500 tone de gunoi în staţia de compost a DSP Ianca (depozit ilegal), pe care o va folosi pentru a completa mereu cantitatea de gunoi previzionată din pix şi pentru a-şi justifica preţul enorm stabilit pentru această taxă.

Ca să nu mai spun că locuitorii UAT Ianca plătesc cea mai mare taxă pe gunoi din tot judeţul, în condiţiile în care, începând cu 1 martie, Ianca a devenit groapa de gunoi a Brăilei! Groapa de gunoi se află la 1,7 km de zona rezidenţială a oraşului, iar până în 2038 aici vor fi cărate sute de mii de tone de gunoi.

În şedinţa de Consiliu Local din 27 martie, consilierii PSD şi primarul Fănel Chiriţă au primit încă o şansă pentru a îndrepta lucrurile şi a demonstra că le pasă câtuşi de puţin de oameni, dar au folosit-o pentru a-şi arăta încă o dată dispreţul faţă de locuitorii oraşului Ianca şi ai satelor componente.

PSD-iştii i-au sfidat în faţă pe toţi cei prezenţi la şedinţa publică de Consiliu Local, zeci de oameni care au venit să susţină proiectul de reducere a taxei pe gunoi. Deşi au fost aleşi de cetăţeni pentru a le reprezenta interesele, consilierii locali ai PSD au demonstrat public (vezi video şedinţă CLO Ianca) că nu le pasă de părerea oamenilor şi că singura lor preocupare o reprezintă jocurile de partid.

Oamenii prezenţi la şedinţă şi-au prezentat public nemulţumirile şi le-au cerut aleşilor locali să le facă dreptate. Intervenţiile lor s-au lovit de rezistenţa consilierilor PSD şi de atitudinea sfidătoare a primarului Fănel Chiriţă, care pe parcursul întregii şedinţe a zâmbit în bătaie de joc şi le-a răspuns oamenilor în doi peri.

Pentru atitudinea lor batjocoritoare, consilierii PSD şi primarul Fănel Chiriţă au fost huiduiţi de cetăţeni pe durata şedinţei, iar la final nu au avut curajul să dea ochii cu mulţimea furioasă şi au fugit ca laşii pe uşa din spate a Primăriei, fiind păziţi de trei poliţişti chemaţi special pentru a-i flanca.

Cu toate eforturile şi presiunea consilierilor PNL şi a zecilor de persoane prezente la şedinţa Consiliului Local, taxa pe gunoi a rămas la 22 lei/persoană/lună!

Ultima soluţie rămâne strângerea de semnături pentru organizarea Referendumului pentru Demiterea primarului şi Dizolvarea Consiliului Local, pentru Nesocotirea de către aceştia a intereselor generale ale comunităţii! Pentru organizarea Referendumului este nevoie de semnăturile a 25% din numărul locuitorilor cu drept de vot din Ianca, înscrişi în Registrul Electoral.

Am scris istorie în Ianca prin organizarea primei şedinţe de Consiliu Local convocată de o treime din numărul consilierilor, să scriem istorie şi cu organizarea primului Referendum de Demitere a primarului şi de Dizolvare a Consiliului Local.

Este momentul să îi trimitem acasă şi să ne luăm Ianca înapoi!” a declarat Adin Boboc, subprefect PNL Brăila.

Exit mobile version