Adin Boboc: Consilierii PNL convoacă luni, în şedinţă extraordinară, Consiliul Local Ianca, pentru a solicita modificarea taxei de gunoi de la 22 lei/persoană, la 5 lei/persoană

Subprefectul PNL Adin Boboc transmite că luni, 27 martie, consilierii PNL din orașul Ianca au convocat o ședință extraordinară a CLO Ianca pentru a solicita modificarea taxei pe gunoi. Acesta spune că ședinţa este publică şi îi roagă pe locuitorii orașului Ianca să fie prezenţi în număr cât de mare și să susţină această propunere de micşorare a taxei pe gunoi.

”Consilierii PSD Ianca şi primarul Fănel Chiriţă nu îşi vor putea bate joc la infinit de locuitorii din Ianca şi satele componente! Nu îi vor putea jecmăni la nesfârşit! Impunerea taxei pe gunoi la 22 lei/persoană/lună este picătura care a umplut paharul abuzurilor întreprinse de PSD în Ianca. Vorbim despre o taxă enormă, aberantă şi, foarte grav, nejustificată.

Codul Administrativ ne permite să convocăm Consiliul Local cu 30% din numărul consilierilor. Avem numărul necesar de consilieri locali, aşa că am demarat procedurile de convocare a Consiliului Local Ianca în şedinţă extraordinară în data de 27 martie, ora 15,00, pentru a modifica taxa de gunoi şi a o aduce la un preţ corect, fundamentat pe realitate.

 Şedinţa Consiliului Local Ianca se organizează la iniţiativa consilierilor locali ai Partidului Naţional Liberal – Alexe Rădel, Buzea Daniel, Bicoiu Iuliana Doiniţa, Grozea Emilian, Manole Ionel, Vlad Relu Alin şi a consilierului independent Ciucaşu Viorel, care au semnat şi depus un proiect de modificare a HCL nr.15/28.02.2023 privind reducerea taxei de gunoi de la 22 lei/persoană/lună, la 5 lei/persoană/lună.

Referatul de fundamentare a proiectului de modificare a HCL nr.15/28.02.2023 este întocmit pe baza cantităţilor REALE de deşeuri colectate de pe raza UAT Oraş Ianca, în perioada 1-15 martie 2023” spune Adin Boboc, membru al PNL Ianca.

Într-un comunicat de presă, Adin Boboc spune că în prima jumătate de lună martie 2023, în Ianca au fost colectate în total (utilizatori casnici + agenţi economici) aproximativ 50 tone de deşeuri.

”În jumătate de lună au fost colectate în total (utilizatori casnici + agenţi economici) aproximativ 50 tone de deşeuri, ceea ce înseamnă că într-o lună de zile se vor colecta 100 tone. Ţinând cont că 30% din deşeuri provin de la agenţii economici, iar restul de 70% de la utilizatorii casnici (8.500 persoane), rezultă următoarele calcule:

            70 tone X 618,38 lei/tona = 43286,60 lei/lună

            43286,60 lei/lună : 8.500 persoane = 5,09 lei/persoană/lună

Plecând de la acest raţionament şi conform HCL nr.15/28.02.2023, în care se menţionează că „taxele de salubrizare se ajustează periodic prin hotărârea Consiliului Local, în funcţie de cantităţile REALE gestionate”, PNL propune spre aprobare modificarea taxei pe gunoi de la 22 lei/persoană/lună, la 5/lei/persoană/lună.

Demersul PNL are nevoie de susţinerea tuturor celor afectaţi de impunerea acestei taxe aberante! Invit pe această cale locuitorii oraşului Ianca şi ai satelor componente să susţină proiectul de modificare a taxei pe gunoi prin prezenţă fizică la şedinţa Consiliului Local, care este publică şi se va desfăşura la sediul Primăriei, în data de 27 martie, ora 15,00.

Menţionez că, săptămâna trecută, la Ianca, a fost organizată o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în care consilierii PSD nu au considerat necesar să rediscute problema acestei taxe, au vorbit despre alte lucruri importante pentru propriul lor interes.

Primarul Chitiţă pune biciul pe oameni şi îi obligă să plătească o taxă enormă, în condiţiile în care are la dispoziţie 22 miliarde lei pentru plata gunoiului, bani pe care îi poate folosi la nevoie şi îi poate recupera mai apoi de la oameni, din plata taxei de salubrizare.

Nu este pentru prima dată când primarul Fănel Chiriţă şi consilierii PSD lucrează împotriva oamenilor! Să ne explice în ce bază au stabilit o taxă de 4,4 ori mai mare faţă de cea reală. Una e să plăteşti 60 lei/persoană/an şi cu totul alta 264 lei/persoană/an.

Este important să fim cât mai mulţi la această şedinţă de Consiliu Local şi să ne susţinem cauza! Este momentul să ne facem dreptate şi să îi obligăm să accepte realitatea!” mai spune Adin Boboc, subprefect PNL Brăila.

Exit mobile version