Activități de educație juridică desfășurate de polițiști la Școala Gimnazială ”Mihu Dragomir”

În această săptămână, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Biroul Siguranța Școlară au răspuns invitației Școlii Gimnaziale ”Mihu Dragomir” din Municipiul Brăila de a desfășura o serie de activități de prevenire și informare a elevilor din cadrul acestei unități de învățământ.

Preocuparea cadrelor didactice a fost aceea de a crește gradul de informare a elevilor cu privire la noțiuni de răspundere juridică, fapte de natură contravențională sau penală care pot fi săvârșite de elevi în cadrul unei unități de învățământ și consecințele pe care acestea le pot avea asupra victimei sau autorului.

Activitățile desfășurate s-au înscris în cadrul Planului Teritorial Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară, constituit la nivelul județului Brăila.

Cu această ocazie, polițiștii de siguranță școlară s-au întâlnit cu elevii claselor gimnaziale cărora le-au explicat ce înseamnă bullyingul, cum se poate manifesta și ce efecte poate avea asupra copiilor, care sunt limitele răspunderii penale și cum pot fi trași la răspundere minorii care au împlinit vârsta de 14 ani, ce înseamnă o contravenție și o infracțiune, care sunt principalele fapte penale împotriva persoanei sau ale patrimoniului care pot fi săvârșite în mediul școlar.

Discuțiile interactive ale polițiștilor cu elevii s-au centrat pe modul de reacție în diferite situații, cum trebuie minorii să procedeze și pe cine să informeze dacă interacțiunile la școală cu ceilalți colegi le provoacă neplăceri sau chiar teamă.

Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila acționează pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în unitățile de învățământ din județul Brăila și zona adiacentă acestora, desfășurând cu regularitate activități de informare și prevenire pe parcursul anului școlar, siguranța elevilor în unitățile de învățământ constituind o prioritate pentru instituția poliției.

Exit mobile version