Acțiunile ce vor fi întreprinse de către organizațiile pensionarilor din Brăila cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

Prefectul județului Brăila, Iulian Timofei a prezidat astăzi trei ședințe care au loc lunar la sediul Instituției Prefectului: Comitetul Consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, Comisia de Dialog Social precum și Grupul de lucru mixt pentru problemele romilor.

În cadrul primei ședințe, au fost prezentate acțiunile ce vor fi întreprinse de către organizațiile pensionarilor din Brăila cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. De altfel, în cadrul întâlnirii au fost aduse în discuție diverse probleme semnalate de persoanele vârstnice, context cu care, prefectul TIMOFEI a avut rolul de a media un dialog constructiv între pensionari și reprezentanții instituțiilor publice membre ale Comitetului Consultativ.

Cu prilejul Zilei Intema!ionale a Persoanelor Vârstnice, Consiliul director al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Ana Aslan” Bräila, ca semn al grijii si respectului fatä de membrii asociatiei care au vegheat pasii multor generatii, cel mai adesea în calitate de pärinti, bunici chiar sträbunici, a decis urmätoarele:

Acordarea unor recompense în valoare de 300 lei celor 10 membri care au împlinit sau chiar au vârsta de 100 ani, dintre aceșia menționând pe d-l Catarahia Mihail (101 ani) si d-na Paraschiva Vintilä (103 ani).

Acordarea unor recompense în valoare de 200 lei unui numär de 15 membri care au o vechime de minim 50 de ani în asociatie, mentionând pe doamnele Gândac Ioana (54 ani), Lupu Floarea (54 ani), Penciu Ancuta (56 ani) Ileana Räducan (57 ani).

Acordarea unor recompense în valoare de 200 lei altor 81 de membri selectionati dintre cei care au vârsta de 95-99 ani si venit din pensie de 0-1000 lei.

In subsidiar, subliniem faptul cä potrivit regimului juridic special al caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor, activitatea de întraiutorare mutualä pe care o desfä»lräm are caracter de continuitate, astfel cä numai în perioada 01.01.2022 31.08.2022 s-au acordat un numär de 1436 de ajutoare nerambursabile în bani însumând 1 18.535 lei, la care s-au adäugat 42 de contracte de împrumut färä dobândä în conditii prestabilite.

De asemenea, urmare a punerii în valoare în cadrul unui parteneriat cu Asociatia „Respectabilii” a Proiectului „Din grijã si respect pentru o viatã linistitã”, în cadrul Clinicii de recuperare „Ana Aslan”, care si-a deschis portile începând cu luna iunie a.c., membri asociatiei noastre au beneficiat de consultatii de specialitate gratuite sau cu reduceri între 25%si 50% din pretul mediu al abonamentelor (668 consultatii = 272 iunie + 196 iulie + 200 august.

Incepând cu luna august 2022, pe lângä serviciile medicale specifice recuperärii, kinetoterapie, fizioterapie, masaj terapeutic etc., sunt disponibile si alte specialitäti medicale: geriatrie-gerontologie si neurologie. Terapia cu Gerovital GH3, evaluarea pacientului, administrarea injectabilä sau orala a medicamentului se face sub atenta supraveghere a personalului medical, pacientii flind monitorizati atât în timpul tratamentului, cât si dupä finalizarea acestuia, accesul la aceastä terapie flind oferit tuturor persoanelor interesate, beneficiile flind incontestabile persoanele cu vârsta de peste 40 de ani, în principiu.

La al doilea punct pe ordinea de zi, la Comisia de Dialog Social, Instituția Prefectului a fost informată cu privire la stadiul implementării Strategiei pentru dezvoltarea învățământului profesional și tehnic în județul Brăila, material prezentat de către reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean. La rândul său, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, comisarul-șef Marius Budu a prezentat un material despre importanța securității cibernetice cu focus pe următoarele segmente: prevenirea fraudelor prin telefon, online și cu carduri, gestionarea corectă a situațiilor de cyberbullying.

În ce privește ordinea de zi a ședinței Grupului de lucru mixt pentru problemele romilor, aceasta a cuprins prezentarea și adoptarea planului de măsuri pentru incluziunea socială a cetățenilor români aparținând minorității rome pe anul 2022 la nivelul județului Brăila.

”M-am implicat direct în sprijinirea comunității rome în sensul identificării și implementării unor soluții legale la problemele ce mi-au fost aduse la cunoștință. De exemplu, într-o comună din județ am reușit să găsim o soluție la o problemă care a rămas mulți ani nerezolvată. De altfel, urmează să stabilesc un program de vizite directe în comunitățile de romi din județul nostru”, a spus prefectul Iulian Timofei.

Exit mobile version