Acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc

Sâmbătă, 23 septembrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 13 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 45 de evenimente, 38 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 155 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 74.965 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 10 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.

Polițiștii rutieri vor acționa cu efective mărite în acest sfârșit de săptămână, în cadrul acțiunii cunoscută sub denumirea ,,Blocada”, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Scopul acțiunilor este acela de a preveni și de a identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Aseară, 23 septembrie, în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Secției 1 și Secției 2 Poliție Rurală Brăila au desfășurat o razie pe raza de competență pentru prevenirea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost controlate mai multe societăți comerciale, legitimate peste 200 de persoane, controlate 164 de vehicule, 115 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest. De asemenea, au fost aplicate și 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.575 de lei, conform O.U.G nr. 195/2002 și Legii nr. 61/1991.


Sâmbătă seară, la ora 21:45, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic un bărbat de 34 de ani, din satul Cuza Vodă, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu. În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare al autoturismului aparținea altui auto și era expirat din anul 2018.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.


De asemenea, tot aseară, la ora 19:20, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic, un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din localitatea Tichilești, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității Chiscani. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Azi-noapte, la ora 00:10, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru au oprit în trafic, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Berteștii de Jos, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în interiorul acestuia au fost găsite două plase tip setcă din nailon și cantitatea de 40 kg de pește de diferite specii. Cele două plase și întreaga cantitate de pește au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de transportul fără documente legale și deținerea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Exit mobile version