Acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri

În ultimele 24 de ore, poliţiștii brăileni sprijiniți de jandarmi, au fost prezenți în stradă, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor. În cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 15 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Activitățile și controalele de astăzi au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 51 de evenimente, 44 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.

În cadrul acțiunilor a fost constatată în flagrant delict o infracțiune pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Azi-noapte, la ora 23:35 polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Buzăului din municipiu. Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând consumul unei substanțe psihoactive, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

”Scopul acestor acțiuni este de a descuraja potențialii infractori și de a crea o atmosferă de siguranță în comunitatea noastră!” au transmis reprezentanții IPJ Brăila.

Exit mobile version