Acțiuni la nivelul întregului județ desfășurate de polițiștii brăileni

Acţiune pe raza comunei Cazasu

Acţiune pe raza comunei Cazasu

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Inspectoratul de Poliție Județean Brăila acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune. În ultimele 24 de ore, polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 13 acțiuni și au intervenit la 49 de evenimente, dintre care 36 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 6 permise de conducere și au ridicat 4 certificate de înmatriculare.

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Siguranța școlară este o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila context în care, polițiști din cadrul Poliției Secției 1 Poliție Rurală Brăila, Biroului Proximitate și ai Biroului Siguranța Școlară au acționat la data de 17 aprilie a.c., în intervalul orar 07:30-11:00, în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare, scopul fiind acela de a descuraja absenteismul școlar, delicvența juvenilă și fenomenul contravențional.

Polițiștii au verificat 10 unități de învățământ, au legitimat persoane ce au fost verificate în aplicația eDAC și verificate microbuze de transport școlar. Vizați au fost și elevii care absentează de la cursuri, dar și verificarea responsabililor unităților de alimentație publică din zona unităților de învățământ.

De asemenea, agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ și s-a relaționat cu 8 directori în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale.

În cadrul acțiunii, polițiști din cadrul Poliției Secției 1 Poliție Rurală Brăila au purtat discuții cu conducerea unităților de învățământ și au desfășurat o activitate preventiv-interactivă la clasele de elevi V-VIII la Școala Gimnazială Cazasu, pe tematica prevenirii faptelor circumscrise bullyingului, violenței în școală, portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase și traficului și consumului de droguri.

Polițiștii Biroului Rutier au fost prezenți în proximitatea unităților de învățământ, în intervalul 07:30-08:15, pentru fluidizarea traficului rutier și crearea unui climat corespunzător de siguranță rutieră. Astfel de activități se desfășoară zilnic, la diferite unități de învățământ din municipiu.

Exit mobile version