Acțiuni în teren ale polițiștilor la început de minivacanță

Miercuri, 29 noiembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 11 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății și s-a intervenit la 34 de evenimente, 25 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 88.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 21 de permise de conducere și au ridicat 5 certificate de înmatriculare.

Având în vedere faptul că viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, la data de 29 noiembrie a.c., în intervalul orar 10:00-18.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier și Poliției Orașului Ianca, Făurei și Însurăței au desfășurat o acțiune pentru combaterea acestor cauze și reducerea riscului rutier.

În acest context, polițiștii au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 34.800 de lei, conform O.U.G. 195/2002, dintre care 76 pentru viteză, 3 pentru depășire neregulamentară, 7 pentru nepurtarea centurii de siguranță și restul pentru alte abateri. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării 17 permise de conducere, dintre care 14 pentru viteză (unul pentru depășirea cu peste 70 km/h), 3 pentru depășire și 2 certificate de înmatriculare pentru lipsa I.T.P.

În cadrul acțiunii, în jurul orei 12:45, polițiștii au oprit pe DE 584, în localitate, un autovehicul care circula cu viteza de 130 km/h, astfel fiind depășită cu peste 70 km/h limita de viteză legal admisă pentru acel sector de drum. Contravenientul a fost sancționat cu amendă conform prevederilor O.U.G 195/2002 și i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru 120 de zile.

Exit mobile version