Acțiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor

Având în vedere necesitatea identificării și combaterii posibilelor fapte privind traficul ilegal de animale, precum și identificarea oricăror fapte ce ar putea avea incidență în legislația națională privind cruzimile și relele tratamente îndreptate împotriva animalelor, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au acționat pentru identificarea și combaterea posibilelor fapte privind traficul ilegal de animale, respectarea cerințelor de sănătate animală care se aplică circulației necomercială a animalelor de companie, precum și identificarea oricăror fapte ce ar putea avea incidență în legislația națională privind cruzimile și relele tratamente îndreptate împotriva animalelor.

Astfel, în perioada 09.01.2023 – 06.02.2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentați din cadrul D.S.V.S.A. Brăila, au acţionat pe raza Județului Brăila, fiind efectuate verificări la adăposturile de câini fără stăpân. Totodată, polițiștii au efectuat controale ale vehiculelor, în trafic, ce au vizat un număr de 35 de vehicule transport marfă și 17 autoturisme.

Șoferilor li s-a adus la cunoștință necesitatea respectării prevederilor legale privind protecția animalelor, în special cele privind preluarea și transportul animalelor de companie sau de rentă.

Exit mobile version