Acțiuni desfășurate de polițiștii brăileni în ziua de duminică, 19 mai

În ultimele 24 de ore, polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 20 de acțiuni și au intervenit la 31 de evenimente, dintre care 30 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 232 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 82.555 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 10 permise de conducere.

La data de 18 mai a.c., în intervalul orar 09:00-13:00, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat, pe raza stațiunii Lacu Sărat, o acțiune de informare a cetățenilor cu privire la obligațiile ce le revin în calitate de deținători de câini din categoria raselor periculoase și/sau agresive, precum și pentru conștientizarea rolului important al sterilizării animalelor de companie,

Acțiunea a avut un caracter preventiv, fiind purtate discuții cu 124 de cetățeni, prin care le-au fost aduse la cunoștință prevederile O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi și prevederile Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Astfel de acțiuni vor continua cu scopul informării publicului larg și a deținătorilor de animale în vederea preîntâmpinării producerii de incidente!

Exit mobile version