Acțiuni desfășurate de polițiștii brăileni în cursul zilei de sâmbătă, 25 mai 2024

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității, fiind pregătit să intervină atunci când situația o impune. Principalele misiuni desfășurate de polițiști în data de 25 mai a.c. au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 15 acțiuni și au intervenit la 40 de evenimente, dintre care 30 au fost sesizate de cetățeni prin 112. Astfel, au fost verificate mai multe societăți comerciale, au fost legitimate peste 500 de persoane, controlate 335 de vehicule, 175 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

Polițiștii au constatat 133 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 64.000 de lei.

Pentru menținerea siguranței rutiere, 5 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic.

În total, ieri, pe raza județului, au fost semnalate 26 de posibile infracțiuni.

La data de 25 mai a.c., în intervalul orar 17:00-01:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au desfășurat o razie în zona de competență pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În cadrul acțiunii au fost verificate mai multe societăți comerciale, legitimate 208 persoane, controlate 182 de vehicule, iar 90 dintre șoferii acestora au fost testați cu aparatul etilotest.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.985 de lei, dintre care 71 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 8 la Legea nr. 61/1991. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 4 permise de conducere și au ridicat 2 certificate de înmatriculare.

La data de 25 mai a.c., în intervalul orar 17:00-01:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila au desfășurat o razie pe raza municipiului pentru reducerea riscului rutier, prevenirea faptelor comise cu violență și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În acest context au fost verificate 35 de societăți comerciale, legitimate 132 de persoane, controlate 40 de vehicule, 35 dintre șoferi fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest. De asemenea, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.270 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002 și au fost reținute 2 permise de conducere.

În cadrul acțiunii, la ora 23:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic pe un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din satul Olăneasca, comuna Salcia Tudor, în timp ce conducea un vehicul pe strada Școlilor din municipiul Brăila.

Șoferul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive.

”Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii consumului de substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, au precizat polițiștii brăileni.

Ieri dimineață, 25 mai a.c., în jurul orei 07:40, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe șoseaua Râmnicu Sărat din municipiul Brăila. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 1,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01:20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Însurăței l-au oprit în trafic pe un tânăr, de 18 ani, din comuna Ciocile, în timp ce conducea un vehicul pe DE 584, în orașul Însurăței. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Exit mobile version