Acțiuni de verificare a respectării măsurilor privind deplasările pe timp de noapte

În cursul nopţii de luni spre marți, poliţiştii brăileni  au desfăşurat acțiuni de verificare a respectării noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin H.G nr. 935/2020.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, polițiștii au verificat modul de respectare a acestora și au recomandat brăilenilor să nu  încalce prevederile legale în vigoare,  în special a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 23:00 – 05:00.

Reamintim că, în intervalul 23:00 – 05:00, circulația persoanelor este permisă pentru următoarele motive:

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

”Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației”, se menționează în comunicatul Biroului de presă al IPJ Brăila.

Exit mobile version