Actiuni de prevenire a faptelor antisociale

Actiuni de prevenire a faptelor antisociale
Actiuni de prevenire a faptelor antisociale

Poliţiştii brăileni au acţionat, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În cursul zilei de joi, 26 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, de la poliţiile orăşeneşti şi secţiile de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 8 societăţi comerciale, legitimate 55 de persoane, 21 fiind controlate corporal sumar şi au fost oprite în trafic 30 de autovehicule. De asemenea, au fost constatate 12 contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 7.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 7 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 3 conform O.U.G. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, resedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării două permise de conducere şi au confiscat bunuri (23 de litri de băuturi alcoolice, 25 kg de struguri şi 18 litri de lapte), în valoare totală de 350 de lei.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului de Proximitate au purtat discuţii cu factorii de conducere de la două unităţi de învăţământ, cu administratorii a 6 societăţi comerciale, cu 16 preşedinţi ai asociaţiilor de proprietari şi cu cetăţenii pe linia prevenirii violenţei în familie, fiind distribuite 40 de afişe şi pliante cu caracter preventiv.

Astfel, joi dimineață, la ora 08:10, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat pe  un brăilean în vârstă de 60 de ani, care transporta cu autoturismul pe Bulevardul Dorobanților cantitatea de 25 kg struguri negri, fără a deţine documente de provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 500 de lei, conform Legii 12/1990, iar marfa, în valoare totală de 150 de lei, a fost  ridicată  în vederea confiscării.

În aceiaşi zi, la ora 09:45, a fost depistat şi un bărbat de 57 de ani, din Brăila, în timp ce oferea spre vânzare, pe strada General Eremia Grigorescu, cantitatea de 11 litri de vin roșu, fără a avea dreptul de a comercializa aceste produse în stradă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei, iar marfa, în valoare de 66 de lei, a fost ridicată  în vederea confiscării.

 

Exit mobile version