Acțiuni de amploare desfășurate sâmbătă, 13 aprilie, de polițiștii brăileni

În cursul zilei de sâmbătă, 13 aprilie 2024, polițiștii brăileni au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 20 de acțiuni și au intervenit la 58 de evenimente, dintre care 47 au fost sesizate de cetățeni prin 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 53.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 6 de permise de conducere și au ridicat două certificate de înmatriculare.

Tot sâmbătă, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

În noaptea de 13 spre 14 aprilie a.c., în intervalul orar 18:00-02:00, în cadrul acțiunii BLOCADA, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Municipiului Brăila-Secția 2 Poliție Rurală Brăila au desfășurat o razie de amploare, pentru prevenirea producerii unor evenimente de tulburare a ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri.

Astfel, au fost legitimate 181 de persoane ce au fost verificate in aplicația eDAC, controlate 123 de vehicule și testați 116 șoferi cu aparatele din dotare. Au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate în valoare de 19.690 de lei.

În cadrul raziei, la ora 19:25, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic un bărbat de 53 de ani, din comuna Tudor Vladimirescu în timp ce conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic, pe raza localității Scorțaru-Vechi un autovehicul. În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit și ridicat un cuțit tip briceag cu lungimea de 25 cm, aparținând unui bărbat de 39 de ani, din comuna Chiscani ce se afla în autoturism.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

La data de 13 aprilie a.c. polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Comunal Suțești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr de 29 de ani din comuna Suțești deține la domiciliu o armă neletală de tip pușcă.

Din primele verificări se pare că arma ar fi fost procurată din Franța și introdusă în România, fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării și contrabandă calificată.

Exit mobile version