Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea, identificarea și extragerea din trafic a persoanelor care, prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor

Vineri, 29 septembrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 15 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 42 de evenimente, 34 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 42.440 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 11 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.

Polițiștii rutieri vor acționa cu efective mărite în acest sfârșit de săptămână, în cadrul acțiunii cunoscută sub denumirea ,,Blocada”, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Scopul acțiunilor este acela de a preveni și de a identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate, vineri spre sâmbătă noapte, 29 septembrie, la ora 23:36, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic un tânăr de 18 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călărașilor din municipiul Brăila. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

”Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise” au precizat polițiștii brăileni.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Exit mobile version