Acțiuni ale polițiștilor brăileni în cadrul proiectului Proiectului ROADPOL Safety Days

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru reducerea riscului rutier. Ieri, 21 septembrie a.c., poliţiştii brăileni sprijiniți de jandarmi, au acţionat în municipiu şi pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.

Astfel, au fost organizate și desfășurate 11 acțiuni și s-a intervenit la 32 de evenimente, 23 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 177 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 60.000 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 5 permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

Astăzi este ultima zi de derulare a proiectului Proiectului ROADPOL Safety Days susținut de Comisia Europeană prin Reţeaua Europeană a Poliţiilor Rutiere – ROADPOL, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe drumurile din Europa, motiv pentru care polițiștii brăileni vă recomandă să respectați normele rutiere, întrucât vor fi desfășurate acțiuni pentru combaterea excesului de viteză, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive, folosirea necorespunzătoare a telefonului mobil sau neportul centurii de siguranţă, indisciplina pietonală, abateri comise de către biciclişti, abateri privind neacordarea priorităţii de trecere pietonilor/vehiculelor care au acest drept precum și alte abateri.

Exit mobile version