Acțiunea BLOCADA pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică

Principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în ultimele 24 de ore au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră. Aceștia au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 23 de acțiuni punctuale și au intervenit la 57 de evenimente, dintre care 48 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

Polițiștii brăileni au constatat 140 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 53.000 de lei.

Pentru menținerea siguranței rutiere, șase șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, șapte certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Vineri, 4 octombrie, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, în intervalul orar 17:00-21:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Însurăței și Făurei sprijiniți de jandarmi au acționat în baza planului de acțiune Blocada, pentru îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență și a consumului de substanțe psihoactive. În cursul acțiunii au fost legitimate peste 35 de persoane ce au fost verificate in aplicația eDAC, au fost controlate autovehiculele și au fost efectuate testări cu aparatul etilotest și drugtest.

Cei care au ales sa încalce legislația au fost sancționați, fiind aplicate 11 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.180 lei.

Polițiștii au reținut în vederea suspendării două permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

”Reamintim pe aceasta cale faptul că depășirea neregulamentară este una din cauzele generatoare de accidente rutiere grave. Conform OUG 195/2002 privind circulația pe un drumurile publice, conducătorul vehiculului care se angajează în depășire trebuie să se asigure că vehiculul care circulă în fața sau în spatele lui nu a inițiat o asemenea manevră.

Atunci când prin manevra de depășire se trece peste axa care separa sensurile de circulație, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul și că dispun de spațiu suficient pentru a reintra pe banda inițială, unde au obligația să revină după efectuarea manevrei de depășire.

Acțiunile polițiștilor au continuat și pe timpul nopții, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru a descuraja săvârșirea de fapte antisociale”, se precizează în comunicatul de presă transmis de IPJ Brăila.

Exit mobile version